‘Topwaters’. In de Lage landen zal deze term niet direct de adrenaline in het bloed jagen wanneer je hem laat vallen onder sportvissers, maar in de USA werkt het als een dubbele espresso. Topwater! Met drijvend kunstaas door het wateroppervlak vissen om die doldwaze roofvissen als Smallmouth en Largemouth Bass het hoofd op hol te brengen, met een spectaculaire & adembenemend spannende visserij tot gevolg…

Er zijn prachtige kunstaasjes voor het topwater-vissen, zoals deze die op de website Outdoorlife te zien zijn: klik hier. 

 

Bedachtzamer

Toegegeven, die twee vissoorten kun je in de USA inderdaad flink gek maken met topwaters als poppers of stickbaits, maar ‘bij ons’ moeten we het nu eenmaal met andere roofvissoorten doen die ietwat bedachtzamer lijken. Maar niet getreurd, want roofvissen als snoek, baars, zeebaars en roofblei kun je net zo goed aan de wateroppervlakte vangen wanneer ze in de ‘feeding frenzy’ modus terechtkomen en zich te goed doen aan prooivisjes. Of ze zich dan net zo crazy gedragen als de genoemde ‘bass brothers’ in de USA, dat valt te bezien. Maar uit onderstaand filmpje van Wired2Fish kun je in ieder geval wat inspiratie putten om het hier ook eens te proberen wanneer de juiste omstandigheden zijn aangebroken.

Klik hieronder om het filmpje te bekijken.