In de vierde en laatste aflevering van dit jaar kiezen De Visvrouwen het ruime sop voor een dagje zeevissen op haai. Bij Neeltje Jans, pal aan de Oosterschelde, stappen de dames aan boord bij Heidi Leeuwis Vogelesang.

Omdat bootvissen op haai een vak apart is – en voor De Visvrouwen totaal nieuw – schetst Heidi bij aankomst op de eerste stek eerst hoe je haaien vangt en met wat voor type hengels en aas. Tijdens het vissen horen de dames Heidi uit over haar visserij op zee. Waarom trekt het zoute water haar aan en hoe is het om hele dagen weg van het vasteland te zijn? Met de verrassende vangst van een rog is een deel van het antwoord gegeven.

Kletsnatte pakken

Varen op zee is ook een beleving op zich, ontdekt Paula als zij later ook even het roer in handen krijgt. Ondertussen neemt de regen toe en vissen de dames verder in kletsnatte pakken. Het doorzetten wordt beloond wanneer Paula en Nathalie beide een haai weten te vangen. Dat vis goed kan smaken, blijkt eens te meer als Nathalie een bord vol sushi tevoorschijn tovert en de dag een culinair tintje geeft. Zou het de dames hierna lukken om nog één laatste rover te vangen?

Je ziet het aanstaande zondag 19 juli om 16:30 uur op RTL 4.

BEKIJK DE PROMO FILM