MILCO HEIJENS – Half april hebben mijn vismaat en ik een week gevist in Zweden. Vanuit een mooi huisje gelegen in Ronneby S hebben we de snoek belaagd in de talloze baaien die in het gebied aanwezig zijn.

Na enkele dagen met vooral kleine snoek gingen we ons geluk beproeven in een baai met troebel water, kreekachtige rietkanten  en hooguit 90 cm water. We hadden hier al enkele snoeken gevangen in de dagen er voor. De Savage Gear Jerkster van 10 cm in de kleur firetiger moest er maar eens aan geloven.

Dit aasje was na maanden in de koffer nog steeds niet ontmaagd dus de tijd was zo onderhand rijp. Bij de tweede worp zag ik een grote schaduw achter de bait hangen. Snoek dacht ik! 1 klein tikje was genoeg om een flinke dreun op de hengel uit te lokken. Een gevecht van zo n 4 minuten volgde. Tijdens de dril had ik al het gevoel dat dit geen snoek kon zijn en tot mijn grote verbazing landde ik aan het eind van de strijd een enorme zeeforel! Mijn allereerste!

Dat is wat ze noemen een superbijvangst. De vis was 83cm lang. Wegen zat er echt niet meer in want het visje was wilder dan mijn vrouw als ik weer eens veel te laat terug ben van het vissen. Toch een paar mooie kiekjes weten te nemen en daarna weer netjes terug gezet. Heerlijke moment van een toch al geweldige trip!!

|> Deze foto is door Milco ingezonden voor Ronde 30 van In the Picture. Doe ook mee!