Een zwemvest als deze van Yamaha Marine, wordt geleverd voor waverunners (jet-ski) en levert net dat extra drijfvermogen om comfortabel mee rond te zwemmen wanneer je (vaak) in het water terecht komt. Niet te verwarren met reddingsvesten met een groot drijfvermogen, maar in sommige gevallen wel een uitkomst…

Het maakt natuurlijk wel uit welke vorm van waterrecreatie je uitoefent wanneer je kiest voor een bepaald zwemvest of reddingsvest…

 

Zwemvest

Het drijfvermogen van 50 N (ISO gecertificeerd) maakt van dit sterke Male Safety nylon vest een comfortabel zwemvest met ritssluiting en verstelbare pasvorm dankzij de gespen. Hij past daardoor iedereen. Het vest is voorzien van neopreen,  zachte panelen van PVC aan voor- en achterzijde en heeft een zijpaneel van PE-schuim. Klik hier voor info.

 

Een mooie 50 N hulp bij het zwemmen…

Kiest voldoende drijfvermogen bij een reddingsvest voor het vissen, zoals deze 165 N…

 

Reddingsvest

Opgelet: dit zwemvest vormt een zeer goede hulp bij het zwemmen en is dus niet vergelijkbaar met een automatisch opblaasbaar reddingsvest (met gascapsule) dat jou laat drijven wanneer je onverhoopt overboord valt. Deze levert Yamaha ook. Hij heet Inflatable Lifevest en biedt een drijfvermogen van 165 N en is natuurlijk ook ISO gecertificeerd.

Kom je er niet uit, dan is de info over reddingsvesten op de KNRM website een prima adviseur. Klik op de afbeelding voor meer advies.