Elke week een kijkje achter de schermen bij de Beetredactie. Leuk al die artikelen, foto’s en video’s, maar hoe komt dat tot stand? Verder natuurlijk ook de nodige onzin, humor en ludieke uitspraken. Redacteuren? Het zijn net mensen.

Mijn Waterloo in de Spaanse provincie Extremadura in 2013.

Voordat je denkt dat wij als redactie met vissen altijd met de neus in de boter vallen, nou, nee dus! Man man man, wat hebben wij miséres meegemaakt op en langs het water. Drones die sneuvelden, letterlijke uitglijders op steigers, mot met de arm de wet en natuurlijk ook genadeloze blanks.

Sinterklaas

Degene die de kroon spant. Moi! Op de zwarte lijst van Sinterklaas, te lang niet gebiecht of bad karma, hoe dan ook, ik lijk de laatste jaren voor het ongeluk geboren te zijn, het is me gewoon niet gegund. Ik heb inmiddels dan ook naam gemaakt bij Beet wat dit betreft. Het ging heel even tussen mij en collega Stef, maar ik steek er nu met kop en schouders boven uit. Niet dat ik wederom een flater heb geslagen, meer omdat het bij Stef voor de wind gaat.

Mark met een van die prachtige brasems die daar rondzwemmen.

Momenteel vertoeft hij op de Franse rivier de Lot en vangt hij zich scheel aan meerval. Vlak voordat hij ging heeft hij behoorlijk huisgehouden met mijn andere collega, Mark Pijnappels. We zouden met zijn vieren gaan freewheelen met de feeder op de Asterdplas in Breda met kans op brasem, zeelt en wie weet zelfs karper.

“Vlak voordat hij ging heeft hij behoorlijk huisgehouden met mijn andere collega, Mark Pijnappels.”

Vanwege drukte haakte ik al snel af. ‘Gaan jullie maar hoor’, dacht ik nog, ik hoor het me zo zeggen met in het achterhoofd het feit dat het water nog aan de frisse kant was. Wist ik veel dat dat vervloekte voorjaar dan eindelijk haar intrede deed.

Zeeltengek Stefmeister stond al in de startblokken.

Onze speciale witvisreporter zit in de UK met o.a. meervoudig wereldkampioen Bobb Nud. Hij weet nog van niks en misschien maar houden zo…

Onze witvisreporter Gijs Nederlof van Matchfishing zou ons ook vergezellen, maar hij zou kort daarna naar de UK reizen voor tal van leuke visontmoetingen en voor de zekerheid liet hij deze sessie varen.

Arme drommels, Mark en Stef moesten heulemaal alleen de klus klaren. Nou, dat hebben ze dus gedaan. Ze hebben zich drie slagen in de rondte gevangen. Zeelt? De ene beauty na de andere. Karpers? Als schilderijen zo mooi! Brasem? Ja hoor en prachtig in hun paaikleed.

Dit is gewoon stoer doen, anders kan ik het niet verwoorden.

Tssssssssss….

Ja, ik zou liegen als ik zou ontkennend dat ik tandenknarsend hun glorieuze appies  las. Maarrrr… Niet alleen de vangsten waren ongekend, alles viel op zijn plek. De drone ging airborne en luisterde voor de verandering eens een keer goed, sublieme plaatjes zijn het gevolg.

De boys waren voorzien van het beste van het beste van witvismerk Cresta en vlijmscherpe haken van Gamakatsu.

Zelfs de drone vertoonde geen kuren. Geloof maar dat dat anders was geweest met mijn gezelschap.

Foto’s en video? Geen wind, dus geen ruis op de audio en een zonnetje om onvergetelijke plaatjes te schieten. Als klap op de vuurpijl gingen er Waterwolve onder water camera’s mee en jawel, zelfs daar zijn unieke beelden mee geschoten.

“Ik lees de appjes wel en zal een bitje in doen tegen het tandenknarsen.”

Het mag voor zich spreken dat er in Beet juni een kanjer van artikel zal verschijnen, gemaakt door deze twee toppers. Volgende keer plannen we de boel hetzelfde in. Never change a winning team. Zo realistisch ben ik dan ook wel. Ik lees de appjes wel en zal een bitje in doen tegen het tandenknarsen.

Sjoerd Beljaars is sinds 2015 hoofdredacteur van Beet-Rovers, Karpermagazine Karper en aanverwante websites.