Zaterdag 17 november, aanvang 10.00 uur. Verzamelpunt Hotel Restaurant Molengroet, Noord-Scharwoude Geestmerambacht.

Zaterdag 17 november, aanvang 10.00 uur. Verzamelpunt Hotel Restaurant Molengroet, Noord-Scharwoude Geestmerambacht.

Met een ruime keus aan gevarieerde workshops. Maak kennis met het EFFA bestuur. Doe een EFFA proefexamen. Workshops en demo’s door o.a. Günter Feuerstein, Bas de Bruin, Rudy van Duijnhoven, Richard Verbeek.

Maak kennis met het EFFA bestuur.

Opgave formulier en verdere info:
Secretariaat EFFA NL
Email: ferdy-aalden@wxs.nl
Tel. +31 (0)6 – 1382 1696

Kosten:
40 euro p.p. voor niet-leden, koffie en lunch incl.
25 euro p.p. voor leden, koffie en lunch incl.
Overmaken op NL 43 RABO 0119076578 t.n.v. EFFA NL werpdag 17 november

———————————————————————————————————–

Opgaveformulier

Voornaam:

Achternaam:

Adres:

Postcode en woonplaats:

Tel.:

E-mail:

EFFA-lid:   O ja   O nee

Ik kan eigen hengels en materiaal meenemen:   O ja   O nee

Wenst deel te nemen aan de EFFA castingdag op zaterdag 17 november 2018.

Ik meld mij aan voor de volgende workshops:
Stel zelf jouw dag samen.

Tussendoor is er altijd de mogelijkheid om met de vlieg te vissen. Dus neem je visspullen rustig mee!

—————————————————————————————————————————

Ik meld mij aan voor de volgende workshops.

Toelichting op workshops

Stel zelf jouw dagprogramma samen. We zullen proberen aan alle wensen tegemoet te komen.

Oefenexamen EFFA basisinstructeur (Nederlandstalig)

Wil je weten wat het examen inhoudt? Ben je in staat dit te halen? Wil je in de praktijk ervaren wat je moet kunnen op werpgebied om in aanmerking te komen voor deze titel? Wil je weten hoever je bent in een eventuele voorbereiding op dit examen? Op deze dag kun je een proefexamen doen en antwoorden krijgen op deze vragen. Om het gehele programma te doorlopen zul je de hele dag voor dit onderdeel moeten reserveren.

LEES OOK  Vliegvissen leren voor kids!

Workshop basisworp (Nederlandstalig)

Ben je een beginner of heb je nog problemen met de basistechniek? In deze workshop geven wij je tips om aan jouw basisvaardigheden te werken. We oefenen het beheersen van de basisworp met een goed lopende lijn en kleine lus, forehand en backhand en de verschillende presentatievormen van vlieg/nimf.

Workshop basisworp.

Vliegwerpinstructie door de EFFA op de Fly Fair in april 2018.

Snoekstreamer binden (Nederlandstalig)

Ben je een liefhebber van snoekvissen en bind je graag jouw eigen streamers. Rudy van Duijnhoven toont je een diversiteit aan streamers. Neem jouw eigen vice en bindgereedschap mee en je kunt samen met hem je eigen streamer binden. Wellicht nog dezelfde dag toepassen. Uiteraard is Rudy bereid zijn kennis over het bejagen van de snoek met je te delen.

Dubbelhandig (Nederlands en Engelstalig)

Wat komt er bij kijken om een lijn met een dubbelhandige vliegenhengel weg te zetten. In deze workshop brengen we je de basis bij van de underhand techniek met de dubbelhandige vliegenhengel. Bij de geestelijk vader van deze techniek, Göran Andersson, zijn onze instructeurs in de leer geweest en ze vertellen je alles over deze wijze van vliegwerpen. Wanneer je in het bezit bent van een eigen dubbelhandige hengel, dan deze graag meenemen.

Hoe vis ik op stromend water? (Duitstalig, vertaling in het Nederland mogelijk)

Snel of langzaam stromend water. Droge vlieg of nimf. Stroomopwaarts of stroomafwaarts. Hoe voorkom ik drag?
Hoe lees ik een water? Diep of ondiep vissen? Onze instructeurs hebben vanuit hun thuisland Oostenrijk en Zwitserland ruime ervaring met stromend water.

LEES OOK  Vissafari Zuid-Egypte met of zonder bijboten om te popperen en jiggen

Workshop streamer werpen (Nederlandstalig)

Wat heb je aan de mooiste streamers als je ze niet daar kunt werpen waar je ze wilt hebben. Het werpen met zware streamers en nimfen vraagt een iets andere aanpak bij het werpen. Wij vertellen je de ins en outs en gaan met je aan de slag.

Workshop dubbele strip en afstand (Nederlandstalig)

Altijd verleggen we onze grenzen als het gaat om het bereiken van afstanden. Wat komt er bij kijken verder te werpen dan je nu kunt. We besteden aandacht aan de dubbele strip, materiaal, lusvorming, afworp en het schieten van de lijn.

Vragenuurtje Gunter Feuerstein (Engels-/Duitstalig)

Mede-oprichter en EFFA Master Günter Feuerstein is bekend van publicaties van boeken en op multimedia over diverse aspecten van de vliegvisserij. Zijn jarenlange ervaring bracht hem naar visgebieden over de gehele wereld waar hij niet alleen viste, maar ook zijn kennis doorgaf aan bestaande en toekomstige instructeurs. Zijn aanwezigheid op onze meeting stelt je in staat een uurtje met hem te praten over allerlei zaken die betrekking hebben op het vliegvissen. Of het nu gaat om uitvoering van allerlei worpen, het gebruik van materialen of het vissen op diverse vissoorten zoals tarpon, Donauzalm, bonefish of zeilvis.

EFFA guide programma Nederlands en Duitstalig)

Wist je dat de EFFA een ambitieuze gidsen-opleiding heeft. In deze cursus, die maar liefst vier dagen duurt, word je getraind om met een groep vliegvissers (ervaren of onervaren) er op uit te gaan om ze onze mooie sport te laten beleven. Een hele verantwoordelijkheid. Over wat daar allemaal bij komt kijken, kunnen Bas de Bruin (zelf deelnemer en geslaagd EFFA Guide) samen met organisator Rene Widmer je er alles over vertellen. Wellicht heb je zelf ooit de ambitie om je je hierin te bekwamen. In deze workshop leer je alles uit eerste hand.

LEES OOK  Bomvol programma voor jong en oud op de Hengelsport- en Botenbeurs!

Fun Fun Fun speelse werkvormen (Nederlandstalig)

Test jouw vaardigheden. Werpen kan ook heel veel plezier geven. Oefen diverse aspecten in speelse vorm o.l.v. onze instructeurs.

Test jouw vaardigheden. Werpen kan ook heel veel plezier geven. Oefen diverse aspecten in speelse vorm o.l.v. onze instructeurs.

Nog werpvragen? (Afhankelijk van de instructeur Nederlands, Engels, Duits)

Eind van de dag en toch nog een vraag of een probleem? Geen nood. We nemen nog even de tijd voor je. Kom maar op met je vragen en problemen. We helpen je graag en geven je persoonlijke aandacht.