Logo Hiswa

Logo Hiswa

Na een succesvolle Hebbeding-verkiezing in 2018 wordt ook dit jaar tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show de prijs weer uitgereikt aan het bedrijf met de leukste musthave voor op het water. Zes verschillende producten hebben onlangs een nominatie ontvangen voor de HISWA Hebbeding 2019 verkiezing. De nominaties zijn door een onafhankelijke vakjury vast gesteld. Alle genomineerde hebbedingen zijn tijdens de HISWA in het InnovationLAB te bezichtigen én aan te schaffen. De HISWA Amsterdam Boat Show vindt plaats van woensdag 6 t/m zondag 10 maart in RAI Amsterdam.

Vakjury
Verschillende juryleden, bestaande uit journalisten/redacteuren van watersportmedia, hebben een selectie gemaakt van de leukste, nieuwe (watersport)producten/diensten die het afgelopen jaar op de markt zijn verschenen. Dit zijn producten die het leven van een watersporter simpelweg een stukje leuker of gemakkelijker maken en daarmee eigenlijk een musthave zijn voor iedere watersporter. De onafhankelijke vakjury, onder leiding van Martin de Jager, heeft alle inzendingen beoordeeld op criteria als toepasbaarheid van het product, innovativiteit en een prijsniveau dat past bij een ‘hebbeding’. Een ander belangrijk criterium is dat het handige producten zijn om aan boord te hebben. Daarnaast moet het product ten tijde van HISWA 2019 op de markt verkrijgbaar zijn.

De volgende zes producten hebben van de jury een nominatie mogen ontvangen:
• Flextrash

Dé flexibele prullenbak voor op je boot, schip of sloep, gemaakt van gerecyclede PET flessen. Samen voor schone wateren.

Dé flexibele prullenbak voor op je boot, schip of sloep, gemaakt van gerecyclede PET flessen. Samen voor schone wateren.

• Floating Serrated Knife
Het onzinkbare mes van Morakniv (zie boven): dit gekartelde mes met afgeronde punt heeft een kurken handvat waardoor het altijd komt bovendrijven.
• Boek: Samen de boot in
‘Samen de boot in’ is een ontdek- en doeboek voor jonge matrozen. Het stimuleert hen om van alles over de boot en varen te ontdekken en op het water goed om zich heen te kijken.
• Solarpuff-lantaarn

De SolarPuff van Solight Design is een hoge kwaliteit lantaarn met sfeervol zacht licht. De lamp blijft drijven, is waterdicht en dankzij het zonnepaneel volledig onderhoudsvrij.

De SolarPuff van Solight Design is een hoge kwaliteit lantaarn met sfeervol zacht licht. De lamp blijft drijven, is waterdicht en dankzij het zonnepaneel volledig onderhoudsvrij.

• Wysi® Wipe
Wysi® Wipe is een innovatieve ’groene’ tissue die door middel van een scheutje water tevoorschijn tovert uit een zeer compacte pil.
• Cape Horn Sails Portemonnee
Een portemonnee met een verhaal en daarmee een geweldig item voor elke zeiler. Volledig handgemaakt met o.a. fragmenten van gerecyclede wedstrijdzeilen en ontworpen door Antonia, een gepassioneerde Chileense zeilster.

LEES OOK  Grondverzakking op Kluizen

Meer informatie over de genomineerde producten is te vinden op www.hiswarai.nl/hebbeding.

Vak- en publieksprijs
Het favoriete hebbeding van de vakjury is na intensief jury-overleg bepaald: de SolarPuff-lantaarn komt als winnaar uit de bus. Aangezien de prijs in het leven geroepen is om de (watersport)consument te attenderen op leuke en handige watersportgadgets die op de markt te verkrijgen zijn, kunnen ook consumenten hun stem uitbrengen op www.hiswarai.nl. De winnaar van de HISWA Hebbeding Publieksprijs wordt tijdens de opening van HISWA 2019 bekend gemaakt. Stemmen kan vanaf vandaag t/m donderdag 5 maart 2019.

Over de HISWA Amsterdam Boat Show
De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse watersportevenement van Nederland. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter. De HISWA vindt plaats van woensdag 6 t/m zondag 10 maart 2019 in RAI Amsterdam.

Meer informatie is te vinden via de website www.hiswarai.nl. HISWA is ook te volgen op Twitter, Facebook en Instagram.