Hydro-stabilizer van Attwood.

Iedereen doet zijn best om de vaareigenschappen van zijn (vis)boot zo optimaal mogelijk te maken. Soms zijn er kleine aanpassingen mogelijk die de prestaties van de boot/motorcombinatie behoorlijk kunnen verbeteren. Dan hebben we het over zowel de snelheid, het eventuele planeren en de stabiliteit.

De Hydro-Stabilizer van Attwood voorziet in een verhoging van het prestatievermogen, dat voor elke boot belangrijk is. De montage is simpel. De beide vleugels worden op de zgn. cavitatieplaat (de kleine platte vleugel boven de schroef) gemonteerd met behulp van de meegeleverde RVS bouten en borgmoeren. De vleugels zijn gemaakt van stevig zwart kunststof. Door het uitgekiende aqua-dynamische ontwerp, wordt een hogere waterdruk gecreëerd aan de onderkant van de Hydro-Stabilizer, met als resultaat dat het achterschip enigszins wordt opgetild en tegelijkertijd de boeg als het ware een beetje naar beneden gedrukt wordt. Daardoor komt de boot komt sneller in plané, vaart stabieler en stuurt lichter.


Afhankelijk van de romp van de boot is het mogelijk om tussen de 12-20% brandstof te besparen, terwijl de snelheid met 2 tot 5 km/uur kan toenemen.

Door de speciale vormgeving van de vleugels wordt het schroefwater namelijk naar achteren geleid, wat weer leidt tot meer stuwkracht, ook bij lagere toerentallen zodat een boot ook dan blijft planeren. Er is een passende Attwood Hydro-Stabilizer verkrijgbaar voor een grote verscheidenheid aan types en maten buitenboordmotoren. Zeker het proberen waard wanneer je nog niet geheel tevreden bent over de prestaties van je huidige buitenboordmotor. Verkrijgbaar bij jouw Mercury Dealer.