– Grootste watersportbeurs ter wereld is de motor en het zeil van de branche
– Watersporteconomie groeit voor het zesde jaar op rij
– Trendsport en duiken zijn publiekstrekkers

De exposanten en organisatoren van boot Düsseldorf hebben negen dagen feeststemming achter de rug. De beurs die op zondag ten einde liep, werd gekenmerkt door goede zakelijke deals, uitstekende contacten met watersportfans en vakbezoekers van overal ter wereld. Beursdirecteur Werner Matthias Dornscheidt vatte samen: “Ik heb hier in Düsseldorf talloze evenementen meegemaakt, maar deze editie van boot was uniek. Een geweldige stemming in de hallen, goedgemutste mensen in vakantiestemming bij de stands en uitermate tevreden exposanten. Daarmee hebben we overduidelijk ons doel bereikt. Dit magisch jubileum van boot zal iedereen goed bijblijven.”

Met circa 2.000 exposanten uit 73 landen op 220.000 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte, heeft boot 2019 nieuwe records gevestigd.

Met circa 2.000 exposanten uit 73 landen op 220.000 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte, heeft boot 2019 nieuwe records gevestigd.

Bijna 250.000 watersporters (boot 2018: 247.000 bezoekers) reisden uit meer dan 100 landen naar Düsseldorf. Daarmee bewees boot duidelijk haar nummer 1-positie in de wereld Naast de bezoekers uit Duitsland lagen Nederland, België, Groot-Brittannië, Zwitserland en Italië aan de top van de herkomstlanden. “De exposanten spraken van uitstekende deals en veel nieuwe contacten van over de hele wereld. Daarmee is boot zonder twijfel een business-platform van de allerbeste kwaliteit. Ook het veelzijdige aanbod aan internationale reisbestemmingen in de Travel World lokte de bezoekers,” aldus Petros Michelidakis, projectleider van boot.

“De branche kijkt vol optimisme uit naar het komende watersportseizoen,” zegt expert Jürgen Tracht, directeur van de Bundesverband Wassersportwirtschaft BVWW. Zowel bij de motorboten als bij de zeiljachten is er een trend voor grotere boten van meer dan 12 meter en snelle, kleine vaartuigen waarneembaar. Er is ook veel vraag naar de multihull-boten, een trend die op boot Düsseldorf in hal 15 goed werd gepresenteerd. Tracht vult aan: “Ik reken erop, dat boot 2019 de impulsgever en motor voor alle segmenten van de watersport zal zijn. De ondernemingen die lid zijn bij ons, waren zeer enthousiast over de hoge internationaliteit en de kwaliteit van de bezoekers.”

LEES OOK  Walhalla voor de grootste roofvisbeurs van Europa!

De spagaat tussen een ontmoeting van de branche met B2B-bezoekers enerzijds en een trendsportevenement voor het grote publiek anderzijds, krijgt boot op speelse wijze voor elkaar. Zo benutten beslissingsbevoegden van grote charterondernemingen de beurs, om een omvangrijk beeld van de markt te krijgen, direct met de producenten in contact te treden en een vergelijking te kunnen maken. En dit wordt alleen maar sterker, daar het charteren onder de fans van boot Düsseldorf steeds gewilder wordt en ook een echte trend binnen de branche is. Met 1.500 zeiljachten en motorboten op de stands van exposanten, was het aanbod voor charter-liefhebbers enorm. Zo konden potentiële charterklanten direct op de beurs hun vakantieboot bezichtigen en een individuele keuze maken.

Vis bereiden kan ook geleerd worden op de beurs.

Vis bereiden kan ook geleerd worden op de beurs.

De duik- en trendsporten op boot Düsseldorf hebber er wederom een schepje bovenop gedaan, en waren echte publiekstrekkers. 100.000 surffans hebben gekeken naar het sensationele golfsurfen op THE WAVE. Veel aanbieders van boards meldden dat de bezoekers de surfsport opnieuw ontdekt leken te hebben. Stand-up-paddling, windsurfen, golfsurfen en wakeboarden konden op veel bijval rekenen, en de wedstrijden op THE WAVE en op de flatwaterpool smaakten bij de mensen naar méér!

Bij het Dive Center en in de gehele duikhal heerste er van meet af aan een uitstekend duikklimaat en een goede stemming. Michelidakis: “Voor de duik-community is boot hét event van het jaar. Hier worden duikreizen en losse duiken gepland, duikpartners gevonden en het nieuwste materiaal getest.”

Van 18 tot en met 26 januari 2020 luidt boot het volgende decennium in en zal aankomende december haar beroemde scheepskraan ‘Big Willi’ vieren: de sterkste beurscollega wordt dan 40 jaar oud.

LEES OOK  Inschrijving Waterinnovatieprijs 2019 geopend

Website: www.boot.de.