Ben jij een fanatieke sportvisser en vang je geregeld een mooie vis of maak je iets bijzonders mee dat je met je medevissers wilt delen? Mail dan je verhaaltje, mening, belevenis, vangstfoto of vakantiekiekje naar de redactie van Beet! In deze aflevering een grote winde van Piotr Bogus.

Een flinke winde van 59 cm… 

 

Grote winde

Piotr woont al 8 jaar in Nederland en vist al vanaf zijn vijfde. In Nederland geniet hij van het vissen en ook dit jaar gaat het niet slecht. Piotr is een catch & release visser en als lid van  HSV De Snoek in Gendt vist hij ook vaak in de Waal in de buurt van Gendt. Toen hij daar niet lang geleden een knappe winde ving van 59 cm, ging hij toch eens opzoeken wat nu het record was in Nederland. Hij zat er inderdaad niet ver naast, maar helaas voor hem is het record aangescherpt naar 61 cm.

Geen recordwinde dus, maar wel een prachtige vangst, die hij deed bij het spinvissen met een 14/00 gevlochten lijn en een zwartgouden spinner nr. 2 als kunstaas. Mooi gedaan Piotr!

Een echte riviervis aan een spinner gevangen… 

 

Ook meedoen?

Wil je ook een keer in deze rubriek? Dat kan! Je hoeft beslist geen hengelsportjournalist of schrijfwonder te zijn om avonturen mee te maken aan de waterkant. Een vreemde vis tijdens de vakantie; een spectaculaire vissoort vlakbij huis, een bijzondere ontmoeting met een bever, of een beest wat er met jouw boilies vandoor gaat… Maar wie weet heb je een vismaat die altijd achter het net vist, drie keer per jaar een haak in zijn oor krijgt of een nat pak haalt. Laat het ons weten of schrijf het van je af; gedeelde smart is halve smart!

De Beet is er voor elke sportvisser en daarom zijn we er ook voor jou. Mail ons op adres info@publishinghouse.nl en wie weet sta jij snel op Beet.nl!