Ben jij een fanatieke sportvisser en vang je geregeld een mooie vis of maak je iets bijzonders mee dat je met je medevissers wilt delen? Mail dan je verhaaltje, mening, belevenis, vangstfoto of vakantiekiekje naar de redactie van Beet! We krijgen geregeld leuke inzendingen en ook recordvissen horen daarbij, ook al zijn ze soms niet groter dan 9 centimeter!

Stekelbaars records!

Veel lezers weten de Beet te vinden met leuke vangstfoto’s belevenissen of inderdaad zelfs recordvissen. De grootste vissen krijgen meestal de meeste aandacht maar er zijn ook kleine recordvissen, officieel goedgekeurd door de BNRZ! Wat te denken van kleine modderkruipers, stekelbaarzen, alvers of vetjes?

De dikke driedoornige stekelbaars van Leen Barendrecht (zie ook hoofdfoto)

Een Kessler’s grondel van 20 cm op dood aas…

In de rubriek Beet Records (NL en B) zijn vorig jaar weer enkele mooie vissen bijgeschreven. Veel aandacht voor giganten als meerval, maar wat te denken van records Driedoornige stekelbaars, vetje en Kessler’s grondel? Deze werden vorig jaar gevangen door respecievelijk Leen Barendregt, Roan Waebeke en ‘Simon’. Die laatste ving de Kessler’s grondel in het Amsterdam-Rijnkanaal (op dood aas!) op 20 cm lengte. Leen Barendrecht pakte een dikke driedoornige stekelbaars op 10 cm lengte aan een worm en Roan Waebeke een vetje van 9 cm. Zo zie je maar weer: een record hoeft niet per se groot te zijn!

Roan Waebeke met een BNRZ record vetje van slechts 9 cm!

Meedoen?

In deze rubriek kwamen al veel opmerkelijke vangsten voorbij. Wil jij ook een keer in deze rubriek? Dat kan! Je hoeft beslist geen hengelsportjournalist of schrijfwonder te zijn om avonturen mee te maken aan de waterkant. Een vreemde vis tijdens de vakantie; een spectaculaire vissoort vlakbij huis of een grote of kleine recordvis.

De Beet is er voor elke sportvisser en daarom zijn we er ook voor jou. Mail ons op adres info@publishinghouse.nl en wie weet sta jij snel op Beet.nl!