Op donderdag 5 september verschijnt bij Uitgeverij Thomas Rap: Koning van de Yukon, Stroomafwaarts door Alaska, van Adam Weymouth.

Een adembenemende reis in het kielzog van de zalm
De zalm is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Alaska. Lange tijd vervulde de vis een belangrijke rol in de economie alsook in de cultuur van het Hoge Noorden. De zalm kent een uitzonderlijke en fascinerende levenswandel: hij verlaat het zoete water om duizenden kilometers naar open zee af te leggen, en daarna terug te keren naar zijn geboortewateren. Maar het bestaan van de zalm en van de mensen die generaties lang van de vis hebben geleefd staat onder druk. Klimaatverandering, overbevissing en industrialisering eisen hun tol. Adam Weymouth volgt met zijn kano het spoor van de zalm over de rivier de Yukon, van de bron tot aan de zee, om een wereld vast te leggen die op het punt staat te verdwijnen, een wereld van mensen en vissen die leven in het laatste restje wildernis.

Adam Weymouth. Picture by Suki Dhanda.

Adam Weymouth. Picture by Suki Dhanda.

‘Weymouth heeft een geweldige stijl die ons doet denken aan Robert Macfarlane.’
The Sunday Times

‘Adam Weymouth verdient een plek tussen de grote reisschrijvers.’
Susan Hill

Op donderdag 5 september verschijnt bij Uitgeverij Thomas Rap: Koning van de Yukon, Stroomafwaarts door Alaska, van Adam Weymouth.

Adam Weymouth is freelancejournalist. Hij schreef onder meer voor The Guardian, The Atlantic en de BBC. Met zijn eerste boek Koning van de Yukon werd hij genomineerd voor een tweetal literaire prijzen en won hij The Sunday Times Young Writer of the Year Award 2018.

 

Bekijk ook:
https://beet.nl/boek-met-handtekening/
https://beet.nl/nieuw-boek-van-andy-steer-carp-fishing-knots-and-rigs/
https://beet.nl/wout-van-leeuwen-noorwegen-festival-2019-saltstraumen/