Komende zaterdag 14 oktober wordt aan het strand van Domburg het Open Nationaal Kampioenschap Kustvissen Individueel gevist. Maar liefst 106 zeevissers strijken die dag neer aan het Zeeuwse strand om te strijden om de felbegeerde nationale titel.

De ruim 100 vissers hebben zich geplaatst via federatieve selectiewedstrijden. De winnaar mag zich Open Nationaal Kampioen Kustvissen 2017 noemen. Bovendien zitten de nummers 1 tot en met 10 automatisch in de nationale selectie. Bondscoach Arthur van Tienen stelt zijn team samen uit deze selectie. Dat betekent dat de top 10 volgend jaar kan worden afgevaardigd naar internationale wedstrijden en kampioenschappen.

Domburgse palen
Het wedstrijdparcours op het strand van Domburg biedt de deelnemers veel mogelijkheden. De kenmerkende palenrijen trekken altijd vis aan waardoor er ook dicht onder de kant kan worden gevist. Bovendien zorgen deze palen voor interessante kuilen en stroomnaadjes. Maar ook de lange-afstandsvissers kunnen hun hart ophalen aan dit Zeeuwse strand. De verwachting is dat er zowel zomer- als wintergasten op de kant komen. Van van dikke zeebaarzen tot grote wijtingen, en ook schar en bot behoren tot de mogelijkheden.

Tijdens de wedstrijd levert iedere gevangen vis vanaf 10 centimeter, per centimeter een punt op. Een zeebaars van 12 centimeter levert dus 12 punten op. Iedere vis onder de 10 centimeter telt als 1 punt en alle vissoorten tellen mee. De zeevisser met de meeste punten na vier uur vissen is Open Nationaal Kampioen.

Zonnig en leerzaam
De wedstrijd wordt gevist ter hoogte van de strandovergang De 7 Golven aan het Domburgse strand en duurt van 11.00 tot 15.00 uur. Het belooft een prachtige en zonnige nazomerdag te worden, dus kom gerust langs en kijk eens mee over de schouder van ervaren internationals!