Al die duizenden mensen die tijdens de coronacrisis en lockdowns met het vissen zijn begonnen, hadden lang niet allemaal ervaring met deze heerlijke vrijetijdsbesteding. Waar begin je als je niks van vissen afweet? Velen klopten aan bij een hengelsportwinkel, een vissende buurman, hengelsportvereniging of online op websites of tutorials op YouTube.

Instappers

Bij een grote hengelsportketen als Raven, met diverse vestigingen door het land en een uitgebreide website en webshop, is op de website voor elke tak van sportvissen een ‘How to’ pagina ingericht met informatie voor instappers en beginners. Wil je voor het eerst gaan roofvissen? Klik dan hier. Of ga je liever een karper leren vangen: klik hier.

Wat is de beste tijd om op karper te vissen? 

Vaste hengel

Ook voor de beginnende algemene sportvissers is informatie voorhanden om het vissen op te pakken. Dat kun je natuurlijk het beste doen met een vaste hengel: “De beste manier om een goede visser te worden, is door te beginnen met een vaste hengel. Met een vaste hengel bedoelen we een hengel zonder werpmolen, een ‘stok’ met daaraan een tuigje. Een tuigje is de naam van je lijntje met daaraan de dobber, wat loodjes en de haak. Met een vaste hengel kun je al best grote vissen vangen!”

‘How to’ weken

Die simpele materialen om mee te beginnen, zoals een vaste hengel, maar ook de materialen voor een instappende karper- of roofvisser, zijn natuurlijk te verkrijgen via de winkels of de webshop van Raven. Momenteel zijn er ook de speciale ‘How to’ weken, waarbij je info krijgt voorgeschoteld over zaken als: hoe spoel ke lijn op de molen? Hoe maak je foreldeeg? Hoe zet je een shad op de loodkop? Etcetera.

En de beste manier om dan het vissen onder de knie te krijgen is dan natuurlijk: naar de waterkant en proberen vis te vangen! Want al doende leert men…