Ron Wootton draait al heel wat jaartjes mee in het wedstrijdcircuit. De prostaffer van Middy heeft dus aardig wat ervaring om in te zetten bij de productontwikkeling van het merk. In de nieuwe catalogus 2021/2022 die nu reeds online staat, vind je daarom veel terug van zijn kennis en tegelijk ook enkele tips.

 In de catalogus geeft hij drie tips voor het marginvissen op karpervijvers. Hier komen ze:

Voeren is de key factor: de vis komt naar de ondieptes en de oeverzone (margins)  om eten te zoeken. Daarom moet je zorgen dat er voer ligt. Voer niet te veel echter, want dat is nooit goed. Bouw het op. Tijdens de vissessie zal de hoeveelheid vis in de oever alleen maar toenemen. Daarom is het verstandig om de oeverzone pas beter te gaan bevoorraden in de middaguren. Let er ook op dat de vis stekken komt opzoeken waar een visser net zijn boeltje ingepakt heeft.

In de loop van de dag komen er meer vissen richting de oever…

 

Lok ze naar de stek en hou ze daar: er moet altijd eerst gevoerd worden voordat je gaat ingooien. Ik hou er niet van als er te veel voer ingegooid wordt. Je kunt het beter opbouwen, tenzij er natuurlijk heel veel activiteit en honger is, dan wordt het anders. Ik geef er de voorkeur aan om bij iedere gevangen vis wat bij te voeren en met de cup summier haakaas te voeren. Het geluid en het zien van vallend aas heeft ook weer een attractiewaarde, dus hou dat ook gaande.

De bullet-proof Bombproof Margin Beast van 512 cm is een sterke margin-kanon van Middy.

 

Gebruik niet te licht materiaal: de vissen in de margins zijn doorgaans de grotere exemplaren. Hou daar rekening mee met je materiaal. Niet alleen om ze te kunnen netten, maar ook om de dril niet te lang te laten duren zodat je de stek niet te veel verstoort. Ik gebruik liever een dobber die redelijk wat aas kan dragen; liever eentje met een dikkere tip die scherp staat uitgelood, dan een lichtere met dunne  tip die een stuk boven water staat.

Meer tips? Blader door de catalogus: klik hier.