Markant Carping is een betaalwater van 3,5 hectare groot, dat gereserveerd kan worden via The Carp Specialist en gelegen is op het terrein van Markant Outdoorcentrum in de Achterhoek. Met nieuwe uitzettingen is dit water nóg mooier geworden voor karpervissers.

Een van de uitgezette karpers…

 

Uniek bestand

Het water van Markant Carping was vroeger van een visvereniging en staat daarom in de omgeving nog bekend als ‘de visvijver’. Daarna heeft het water gediend voor andere doeleinden en mocht er alleen sporadisch gevist worden aan één (korte) zijde van het water. Tot november 2020, want toen opende Markant Carping haar deuren. De historie als verenigingswater verklaart ook het unieke bestand aan karper op dit betaalwater. Bij de start van het betaalwater zaten er ongeveer 50 oude karakteristieke en bonkige schubkarpers op het water met een gewicht tot 21 kg. Daarnaast zwommen er tien Valkenswaard spiegels die er door de eigenaar (als hobby) uitgezet waren. Voor een ‘natuurlijk water’ toen al een prachtig aantal!

Prachtig beschut viswater…

Wie weet kom je deze ook tegen binnenkort…

 

Uitbreiden

Met dat karperbestand gaan de eigenaren zuinig en voorzichtig om; vandaar men rustig aan het bouwen is om dit bestand uit te breiden. Hier is een begin mee gemaakt door twee berekende uitzettingen met karpers tot 15 kg! Meer weten? Lees het volledige artikel hier. Wil je hier een keertje vissen? Neem dan contact op met The Carp Specialist!

Klik hieronder om een filmpje te bekijken