Voor de sportvissers is de zomer een feestperiode waarbij de temperaturen meestal prima zijn om buiten te vertoeven en de vis goed wil bijten. Nu is het bepaald niet de tijd om je winterse warmtepak aan te trekken, maar kleding aan te doen die je beschermt tegen de hitte en de zonnestralen, het zweet opvangt en je ook die (hopelijk) enkele regenbui helpt doorkomen…

 Een lichte Venta Mesh pet met ventilatiegaatjes…

Zomerweer is T-shirt weer…

 

T-shirts

De onderkleding kan thuisblijven, maar een goed lang T-shirt is al een prima basis om aan te trekken. Daar overheen hebben de meesten een (liest katoenen) sweater met hoodie of een dunne fleecejas; een beetje afhankelijk van de ochtenden en avonden die nog/al fris kunnen zijn. In plaats van die fleecejas kun je natuurlijk je normale regen/visjas aandoen en ook warmtepakken die een uitneembare (thermo)jas hebben, voldoen prima – zeker wanneer je die ook makkelijk in de was kunt doen. Na afloop van een visdag wil zo’n jas nog wel eens dik onder de modder, voerresten of vissenslijm zitten, dus een makkelijk te wassen jas is een voordeel.

Tracksuits: ideaal voor de zomer…

 

Visparaplu

Tegen de zon gebruiken de meeste witvissers een (luchtdoorlatend) zomerpetje met zonneklep of een zonnehoed die rondom, dus ook je nek, beschermt tegen de zon en de UV-stralen. In plaats van een regenjas of overjas, is een grote visparaplu natuurlijk een uitkomst, waarbij je ook je pet kunt afdoen en soms zelf lekker in je T-shirt of sweater kunt vissen.

Een sweater is voor sommigen al voldoende in de zomer…

 

Stilzitten

Een goede vis/regenjas die een ademend vermogen heeft, heeft de voorkeur bij het vissen wanneer je vooral moet stilzitten, zoals bij het feedervissen of vastestokvissen. Wanneer je geen warmtepak hebt waarbij je de (thermo)voering kunt uitnemen, is een lichte maar goede regenjas een vriend voor het leven aan de waterkant. De Tracksuit jacket is een goed voorbeeld in lichte vorm, terwijl een jas als de DF Competition licht en zomers is, maar toch ademt en beschermt tegen de regen.

Een T-shirt, polo of sweater onder de DF Competition en je komt de zomer heelhuids door!

 

‘Handdoek’

Het zelfde geldt natuurlijk voor een regenbroek. Deze krijgt bij witvissers misschien nog wel het meeste te verduren wanneer hij als handdoek wordt gebruikt om  slijm, voer en vieze handen aan af te vegen. Een ademende waterdichte regen(over)broek over je korte broek of dunne lange (jogging) broek is dan een goede optie. We noemden hem reeds; Preston Innovations heeft hiervoor een zeer goede DF Competition, die zowel als jas en als broek (bib & brace) beschikbaar is.

Wil je alle mogelijkheden nog eens bekijken in de Preston showroom, klik dan hier.

 

  

De bib & brace broek van de DF Competition is ook licht en zomers…