GEWELDIGE maartse visvakantie op Villedon voor Kay Stolk & vismaat Scott

Vaste gast van The Carp Specialist en TOPvisser Kay Stolk is afgelopen maart te gast geweest op het befaamde betaalwater Lac de Villedon. Samen met vismaat Scott wist hij diverse dikke karpers te vangen!

Hieronder doet Kay hun succesvolle tactiek uit de doeken.
Hieronder doet Kay hun succesvolle tactiek uit de doeken.

“Vele onder ons hebben toch vaak hun mening klaar liggen over betaalwateren. Ze zijn allemaal hetzelfde of het vissen is gemakkelijk… de praktijk wijst vaak anders, en juist als je goed over je visserij naar gaat denken kun je erg leuke en leerzame sessies beleven. Niemand weet hoe een karper precies denkt en doet, maar toch heb je je eigen succes zelf in handen, al is het alleen maar voor het gevoel wat je sessie zo mooi maakt.”

Je fantasie combineren met theorie.
Je fantasie combineren met theorie.

“Elk (betaal)water is anders, elke visser is anders en de aanpak per water al helemaal, juist dit maakt het zo leuk. Helemaal wanneer je in een rustgevend weekje het verschil kunt maken. In Nederland besteed ik mijn visserstijd eigenlijk enkel aan de snelstromende rivieren die ons land rijk is, de Waal. Een betaalwater is dan toch even heel iets anders, geen kilometers met je spullen sjouwen, of lange voer campagnes maar gewoon een weekje ‘lekker’ vissen.”

“Normaal gesproken valt mijn eerste keuze dan ook op zeer natuurlijke, wierrijke wateren met als omschrijving ‘zeer moeilijk’. Het is inmiddels februari en de weersvoorspellingen zien er positief uit, het begint toch weer aardig te kriebelen en kan het dan ook niet laten om online wat rond te speuren. Al snel valt mijn oog op Villedon, een mooi stuwmeer van bijna 40 hectare met toch wel een uniek bestand aan bakken. Zoals gewoonlijk verloopt het contact met de mannen van The Carp Specialist uitstekend, en staat er binnen no time een weekje in maart op de planning.”

Een totaal ander water dan waar ik normaal voor zou kiezen, en dat maakt het misschien wel extra leuk!
Een totaal ander water dan waar ik normaal voor zou kiezen, en dat maakt het misschien wel extra leuk!

Lees verder op: https://www.thecarpspecialist.nl/karperklets/geweldige-maartse-visvakantie-villedon-kay-stolk.

www.thecarpspecialist.nl

gerelateerde artikelen

Instagram