Nederlands record snoekbaars?

Een monstersnoekbaars van 108,5 cm, gevangen door Wesley Broers op 10 juli. Een vangst die op social media meteen voor de nodige commotie zorgde.

Hier het verhaal van Wesley over deze onvergetelijke vangst: “Wat begon als een flop werd toch een geweldige avond! Mijn maatje Dirk en ik waren op het werk en wilden graag gaan bellyboten, dus zo gezegd zo gedaan. Wij de spullen gepakt en naar de waterkant gegaan. Eenmaal aangekomen op de stek bleken de accu’s van mijn elektromotor leeg te zijn dus dat werd flipperen op de rivier (een hele opgave!)…

De gebruikte shad.
De gebruikte shad.

Na een uurtje zag ik een dik symbool op de fishfinder; ik dacht: dit is een serieuze vis! Ik ging er overheen, wipte mijn shadje (een Keitech Easy Shiner 4 inch chartreuse/silver/red) iets omhoog en meteen BAM. Hangen! Ik riep meteen naar Dirk dat hij moest komen want dit was een serieus grote vis. Ik dacht aan een grote snoek, maar eenmaal boven bleek het een monstersnoekbaars te zijn.

K*t, de meetlat vergeten in de bus, wat nu? De vis moet in deze warmte snel terug dus de hengel er langs, een kras op de hengel gezet en in de auto gemeten. Kwam die gewoon even boven de 108,5 cm.

Wat een bak, wat een avond om nooit te vergeten!”
Wat een bak, wat een avond om nooit te vergeten!”

Noot redactie: Met 108,5 cm zou het een dikke verbetering zijn geweest van het huidige Nederlandse record (https://beet.nl/record/nederlands-record-snoekbaars-106-cm/), maar aangezien er geen meetlint/-lat foto is kan deze vangst helaas niet als zozeer worden aangemerkt. Hulde aan de vanger om de vis weer zo snel mogelijk terug te zetten!

gerelateerde artikelen

Instagram