Snoeken in het najaar loont!

Nu we langzaam maar zeker de zomer weer achter ons laten, breekt de periode aan dat de snoeken zich gaan volvreten voor de naderende winter. Dit is het moment om de focus te gaan leggen op het vangen van grote snoek, die nog steeds graag op het ondiepe tussen de inmiddels afstervende planten vertoeft.

Tekst en foto’s: Johan Struwe/Hengelsport Zaltbommel

Van de Randmeren tot aan de delta; de grotere wateren met hun uitgestrekte plateaus zijn nu het jachtgebied om op zoek te gaan naar die dikke meterplus vissen. Wadend vanaf de kant, of vanuit de boot; je schrikt je telkens weer een hoedje wanneer een grote snoek vlak voor je voeten ineens het kunstaas grijpt!

De juiste keus voor het najaar!
De juiste keus voor het najaar!

GROOT KUNSTAAS

Dit is tevens ook de periode waarin het kunstaas allemaal wat groter mag zijn. De aasvis, die van de zomer nog het formaat van een pink had, is inmiddels naar een groter formaat gegroeid en dus is het zaak het aangeboden kunstaas daarop aan te passen. Hengelsport Zaltbommel is onder meer dealer van Patriot en Predator Gear, welbekend van onder meer de Gator Gum shads. Groter kunstaas, dat inmiddels al een behoorlijke schare fans heeft in Nederland. Verkrijgbaar met bijpassende stingers en loodgewichten zijn dit precies de kunstaasjes die je in dit seizoen nodig hebt. Waar de planten nog hoog in het water staan, kun je natuurlijk ook nog steeds goed vangen aan grotere spinnerbaits. Ros ze gewoon door de begroeiing heen en bereid je voor op snoeiharde aanbeten!

ONTHAKEN

Ook vind je in de winkel en de webshop alles voor het na de vangst behandelen en onthaken van de snoek. Van onthaakmatten tot meetlinten en van onthaaktangen tot beschermende handschoenen. Je wilt de vis immers zoveel mogelijk onbeschadigd terugzetten nadat je deze hebt gevangen. Dus ben jij op zoek naar het beste materiaal om in dit najaar volop achter jouw PR snoek aan te gaan? Ga dan voor het beste advies en de beste materialen naar de ruim gesorteerde winkel in Zaltbommel. Pal aan de A2 en pal aan top water de Waal. Dan kun je je nieuwe spullen gelijk goed testen, want ook op de ondieptes in de kribvakken vang je nu volop snoek!

Voor meer informatie: www.hengelsportzaltbommel.nl.

 

Hengelsport Zaltbommel logo

Hengelsport Zaltbommel
Toepadweg 31c
5301 KA Zaltbommel
Tel. +31 (0)6 – 1858 9520
E-mail: info@hengelsportzaltbommel.nl
Website: www.hengelsportzaltbommel.nl

gerelateerde artikelen

Instagram