Bel’ecaille nieuw betaalwater voor The Carp Specialist

Aan de rand van het bekende Franse natuurpark Périgord-Limousin, op zo’n half uurtje onder de grote stad Limoges, vind je Bel’ecaille. Een prachtig exclusief domein waar je via The Carp Specialist in alle rust kunt genieten van een heerlijke (karper)visvakantie vanuit een luxe vierpersoons lodge.

Qua visserij is Bel'ecaille uitzonderlijk: een geweldig karperbestand met een hoog gemiddeld gewicht en uitschieters tot 25 kg.
Qua visserij is Bel’ecaille uitzonderlijk: een geweldig karperbestand met een hoog gemiddeld gewicht en uitschieters tot 25 kg.

Het karperbestand op Bel’ecaille is in de afgelopen jaren met grote zorg opgebouwd en bestaat uit zo’n 100 karpers. De aantallen en gewichten van de karpers bij de laatste afnetting in de winter van 2021 bedroegen: tien karpers boven de 20 kg met als topvis een geweldige spiegelkarper van ruim 25 kg, 35 karpers tussen de 15 en 19 kg, 40 karpers tussen de 10 en 15 kg, vijftien karpers tussen de 8 en 10 kg, zeven graskarpers tot 21 kg, een enkele koi en ‘de mascotte’ is een massieve Chagoï van 20 kg.

Het karperbestand is bijzonder divers… schubkarpers, spiegelkarpers, lederkarpers en vol beschubde spiegelkarpers.
Het karperbestand is bijzonder divers… schubkarpers, spiegelkarpers, lederkarpers en vol beschubde spiegelkarpers.

Bij elke aanbeet is het weer een verrassing wat er bovenkomt. Op het water zwemmen geen (dwerg)meervallen, geen brasems, geen steuren.

 Op circa 2,4 hectare wateroppervlak zijn zo’n 100 karpers geen enorm bestand, verwacht dus absoluut geen runswater, maar daarentegen een ‘big fish’ water waar de kans op vangst van een 15kg+ en 20kg+ karper realistisch is!

Een video van cameraman Mathieu:

Kijk voor nadere informatie op: https://www.thecarpspecialist.nl/betaalwater/bel-ecaille.

Met een luxe lodge aan de waterkant.
Met een luxe lodge aan de waterkant.

www.thecarpspecialist.nl

gerelateerde artikelen

Instagram