Zeehengelsport-auteur Paul Phlips overleden

Op 17 augustus is Paul Phlips overleden, een auteur die vele jaren lang meegewerkt heeft aan Zeehengelsport. Paul was altijd een gedreven zeevisser, met zeewater in zijn aderen.

Door Ronny Cleymans

Hij was een pionier voor wat buitenlandse vistrips betreft: al decennia geleden organiseerde hij trips naar Deal, Plymouth, Cork en noem maar op. Vooral in Ierland en Engeland voelde hij zich thuis en niemand kon je beter informeren over de visserij daar dan hij. Aan al zijn trips hield Paul ook veel contacten en vrienden over.

Daarnaast heeft Paul zich ook jarenlang ingezet als secretaris voor de federatie van Belgische bootvissers, iets wat hij met de hem eigen nauwkeurigheid deed. Een van zijn geesteskindjes was de leuke website van Seawitch, die hij eigenhandig bijhield. Paul had over alles een ongezouten mening en hij was er een crack in om deze neer te pennen.

Ook toen zijn gezondheid het niet meer toeliet, bleef hij betrokken bij de hengelsport: vele jaren lang hield hij de records bij die Belgische vissers vingen, zowel in onze Noordzee als in de rest van de wereld. Jaar na jaar werden die bijgestelde lijsten in Zeehengelsport gepubliceerd en op de jaarlijkse vergadering van de federatie reikte hij oorkondes en prijzen uit aan de nieuwe recordhouders. Hij laat ons dan ook een juweeltje na in de vorm van het archief van de records.

Paul bij de prijsuitreiking van de records (foto: Thomas Sintobin).
Paul bij de prijsuitreiking van de records (foto: Thomas Sintobin).

Helaas heeft Neptunus hem nu terug geroepen. We willen zijn familie en vrienden heel veel sterkte toewensen in deze moeilijke dagen. Paul, het ga je goed op je laatste trip!

gerelateerde artikelen

Instagram