Een zorgeloze visvakantie Noorwegen in 2024 met Visservice

Het vakantieseizoen van Visservice loopt ten einde. Het weer in Noorwegen wordt slechter en de dagen worden nu heel rap korter. Het is tijd om te focussen op 2024!

Zeewolf uit Tromsø.
Zeewolf uit Tromsø.

Is dit jouw jaar om een visvakantie te boeken waarbij de focus voor de visser volledig ligt bij het vissen? Niet nadenken over jouw reis, visstekken, locatie, eten, drinken, brandstof en materialen. Deze unieke manier om te kunnen genieten van een visreis is mogelijk omdat bij Visservice alle randzaken voor jou uit handen wordt genomen.

Drone-opname van Aure.
Drone-opname van Aure.

Er zijn maar liefst drie toplocaties om uit te kiezen. Volgend jaar kun jij geheel verzorgd op reis naar Vevang, Aure en Tromsø. Iedere plek heeft zijn eigen aspecten die de visserij ter plaatse zeer uniek maken!

Rond Vevang is mooie kabeljauw te vangen.
Rond Vevang is mooie kabeljauw te vangen.

Half mei start Visservice op in Vevang. De locatie waar ze al ruim 20 jaar te vinden zijn. Dat is niet zonder reden. Vevang staat bekend als een locatie waar deze tijd van het jaar goed vis te vinden is. Juist de vele soorten die hier te vinden zijn maken het tot een leuke visserij.

Leng, heerlijk om te vangen en om te eten.
Leng, heerlijk om te vangen en om te eten.

In mei kan er een onstuimig weerbeeld zijn. Het ideale aan Vevang is dat er door de gunstige ligging van het fjord bijna altijd wel luwe plekken te vinden zijn waar goed gevist kan worden. Dat heeft het voorjaar van 2023 ook wel bewezen. Waar in heel Noorwegen vanwege een periode van harde wind de sportvisserij stil lag, kon er in Vevang gevist worden!

Fraaie heilbot uit de wateren rond Tromsø.
Fraaie heilbot uit de wateren rond Tromsø.

Na Vevang reist het hele circus direct door naar Aure. Deze nieuwe locatie zal voor het eerst gebruikt gaan worden als uitvalsbasis voor Visservice. In Aure gaat het om een stukje totale Noorwegen beleving. Er wordt op een prachtige plek aan het fjord verbleven. Direct gelegen aan een eigen bos en berg met een meertje daarin waar forel gevangen kan worden! Overdag op zee en ’s avonds na een prachtige wandeling nog wat forel proberen te vangen voordat het kampvuur aan gaat.

Er zijn verschillende contacten met lokale vissers en er is meermaals op proef gevist. De vangsten van toen en de ligging voor het eiland Hitra geven Visservice voldoende vertrouwen dat hier twee top weken gedraaid gaan worden. Locatie Aure is nog voor een introductieprijs te boeken in 2024!

Heek uit de wateren bij Aure.
Heek uit de wateren bij Aure.

De zomervakantie zal voorbij gaan en eind augustus is dan Tromsø weer aan de beurt. Als 2024 net als 2023 mag worden, wordt er aangeraden de maanden voor de reis de sportschool in te duiken. De visserij is hier ruiger, zwaarder en zo ook de vangsten. Het grote fjord waarop hier gevist wordt en een enorme stroomnaad die af en toe versmald wordt door eilandjes. Het is niet voor niets dat deze locatie sinds een aantal jaren op de kalender staat en altijd voor mooie vangsten zorgt!

Mooi weer en een mooie kabeljauw uit Vevang.
Mooi weer en een mooie kabeljauw uit Vevang.

Visvakantie Noorwegen in 2024? Dat kan bij Visservice. De agenda begint rustig aan vol te stromen, dus met name wanneer je zeker wilt zijn van een bepaalde week, of met een aantal personen heen wilt, is het raadzaam om snel contact met ze op te nemen. Wanneer je boekt bij Visservice weet je een ding zeker, door hun unieke all-in concept kun je geheel verzorgd en onbezorgd op visvakantie!

Bekijk alles hierover op hun website: www.visservice.nl.

gerelateerde artikelen

Instagram