Reuzen-paling: sportvisser vangt ruim twee meter lange conger!

Een sportvisser uit Noorwegen heeft in oktober een van de grootste congers ooit gevangen. Maar deze zeepalingen kunnen nog groter worden.

De Noor Henrik Sten Gran deed begin oktober een bijzondere vangst. Tijdens het vissen in de Atlantische Oceaan voor de kust van Bergen haakte hij een grote zeepaling! Het is waarschijnlijk een van de grootste congers ooit gevangen aan een hengel in Noorwegen. De vis was 2,10 meter lang en woog 29,7 kilo – je zou hem met recht een zeeslang kunnen noemen!

Een levende zeeslang

In de nacht van zondag 8 oktober ging Henrik Sten Gran met Artur Klavins de zee op. En wat gezelschap betreft, hij had niemand beter kunnen vinden om op zeepaling te vissen. Klavins is de recordhouder voor de grootste Noorse zeepaling: hij ving in 2021 een exemplaar van 2,17 meter en 36,2 kilo voor de kust van Kristianstad.

De zeepaling van Henrik Sten Gran was 2,10 meter lang en woog 29,7 kg.
De zeepaling van Henrik Sten Gran was 2,10 meter lang en woog 29,7 kg.

Voor Gran was het zeker een unieke ervaring om zo’n vis te vangen. De Noorse hengelsportzaak Seeberg A/S deelde een foto op Facebook en feliciteerde de jonge visser met zijn ervaring en de ‘epische vangst’. Gran viste met een Lightjigger Spiral hengel van het merk Prey. Hij zette de kongeraal terug nadat hij deze gewogen, gemeten en gefotografeerd had.

Bron: Blinker.

gerelateerde artikelen

Instagram