Gloednieuwe Shimano Baitcaster: de Curado M

De legendarische Curado baitcaster familie van Shimano heeft er dit jaar een nieuw lid bij met de komst van de Curado 201 M. Robuust, krachtig en met een geweldige prijs/kwaliteitsverhouding – hiermee is deze gloednieuwe werpreel de geboren alleskunner die schittert in allround prestaties.

Robuust, krachtig en met een geweldige prijs/kwaliteitsverhouding – hiermee is deze gloednieuwe werpreel de geboren alleskunner die schittert in allround prestaties.

Toepassing

De Shimano Curado stond al jaar en dag bekend om zijn betrouwbaarheid en kracht. Met verschillende modellen in de reeks (201/301K, 151DC, 71MGL, BFS) is er volop keuze om aan de juiste eisen van de visser te voldoen. Echter was er behoefte aan een allround 201 model met meer vismogelijkheden. Een werpreel met meer lijncapaciteit dan zijn kleinere (151 DC) broer, die tegelijkertijd een breder spectrum aan kunstaasmogelijkheden biedt. Dit nieuwe Curado 201 M model is dan ook zowel geschikt voor het lichtere vissen op baars en snoekbaars als voor het zwaardere vissen op grote snoek. Er kan namelijk met dikkere lijnen (zoals 32/00 PowerPro) worden gevist zonder dat er te veel wordt ingeleverd op lijncapaciteit. Het 301K model is perfect geschikt voor dit laatste maar niet voor lichtere set-ups. Dankzij onder andere de toevoeging van een MGL III Spool kan er met dit nieuwe model ook met lichter kunstaas worden gevist. Dat maakt het nieuwe 201 M model de nummer 1 allrounder binnen de Curado serie.

Dankzij onder andere de toevoeging van een MGL III Spool kan er met dit nieuwe model ook met lichter kunstaas worden gevist. Dat maakt het nieuwe 201 M model de nummer 1 allrounder binnen de Curado serie.

Technologie

De Curado 201 M is voorzien van een aluminium Hagane Body voor extra stijfheid om de werpkracht en algehele werpefficiëntie te verhogen. MicroModule Gear, Cross Carbon Drag en X-Ship zorgen voor de soepelheid, duurzaamheid en kracht waar de Curado familie bekend om staat. Verder is hij voorzien van een splinternieuwe PowerHooking Drag die garant staat voor extreem krachtige en soepele slipprestaties op de lange termijn. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van gloednieuwe slipschijven waarbij een speciale hars wordt gebruikt die wordt toegepast in de ontwikkeling van hoogwaardige Shimano fietsremblokken. Deze slipschijf zorgt voor meer duurzaamheid en krachtigere hooksets.

De Curado M beschikt over een uitgebreide lijncapaciteit zonder in te hoeven leveren op werpprestaties. Hij maakt namelijk gebruik van een MagnumLite (MGL) Spool III die de opstarttraagheid vermindert, wat de mogelijkheden vergroot om niet alleen groot maar ook kleiner of lichter kunstaas goed en ver te kunnen werpen.

De Curado M beschikt over een uitgebreide lijncapaciteit zonder in te hoeven leveren op werpprestaties.

De toevoeging van SilentTune technologie zorgt voor een bijna geruisloze werking van de spoel tijdens het werpen. SVS Infinity remtechnologie zorgt voor precieze werpprestaties met een uiterst gemakkelijke en dus gebruiksvriendelijke aanpassing in je rem. Dat is een absolute pré wanneer je allround vist en dus vaak wisselt tussen verschillende typen kunstaas.

De Curado 201M is verkrijgbaar in standaard, hoge snelheid (HG) en extra hoge snelheid (XG). Zo is er voor elk type visserij een geschikt model.

Specificaties

De Curado 201M is verkrijgbaar in standaard, hoge snelheid (HG) en extra hoge snelheid (XG). Zo is er voor elk type visserij een geschikt model.

Meer weten over de nieuwe Curado M? Klik op deze link.

fish.shimano.com/nl-NL

gerelateerde artikelen

Instagram