Groepsreizen

WITH A LITTLE HELP FROM MY FRIENDS

En dan ben je na een lange reis gearriveerd op je (verre) bestemming. Je hebt geluk; je koffers zijn er ook en je kunt beginnen met vissen, spanning ten top! Maar dan toch die pech: je breekt een hengel en de eerste hengelsportwinkel is 500 kilometer verderop, als er al een winkel is… Of: je bent aan het vissen en je haakt die enorme vis waarvan de dril je uitput en het landen onmogelijk in je eentje gedaan kan worden. Laat staan het maken van een fatsoenlijke video en foto… Of: je kijkt om je heen en je weet niet waar je moet beginnen in dit gebied, zoveel mogelijkheden en zo weinig tijd…

Dit zijn de momenten waarop je je realiseert dat je geholpen bent met reisgenoten en lokale gidsen. Die je kunnen helpen met reservemateriaal, drillen, landen en foto’s maken van jou en je vis. En ook zo snel mogelijk de vis vinden en vangen door inzet van lokale kennis en ervaring.

Ik heb het allemaal meegemaakt. In Colombia braken we in de groep onverwacht snel een aantal hengels door pech. Toch kon iedereen doorvissen door materiaal te delen met elkaar. In Zuid Afrika hebben we een paar uur aan grote haaien staan drillen. Daar wisselden we elkaar af of hielpen in de dril zodat iedereen vol trots met een megahaai op de foto kon. In Noorwegen gaat het vaak om bootbeheersing; daar wisselden we elkaar qua vissen en varen af zodat iedereen om de beurt op de juiste plek kan staan. En in de Amazone kijk ik altijd met grote ogen naar de onwaarschijnlijk grote kennis en ervaring die de lokale gidsen hebben. Zonder GPS, zonder fishfinder, varen ze soms zelfs in het donker feilloos rond!

Al jaren organiseren wij groepsreizen en ervaren we dat deze begeleide visreizen een grote toegevoegde waarde hebben voor de deelnemers. Zeker als het gaat om complexe reizen in afgelegen en onbekende gebieden. De voorbesprekingen die we houden zorgen voor de beste voorbereiding op het vlak van materialen en persoonlijke voorbereiding. Maar ook de begeleiding tijdens onze groepsreizen in bijvoorbeeld Noorwegen waar onze ervaren begeleiders onervaren gasten heel snel en goed op weg kunnen helpen en zelfs een dag meegaan op de boot als gids.

Maar uiteindelijk gaat het om het vangen van die vis waar je voor kwam. Dan is het een genot om met reisgenoten, die dezelfde passie hebben en hetzelfde doel nastreven, elkaar te kunnen helpen waar nodig. Reservemateriaal, ondersteuning bij de dril en landen, fotografie en video, stekkenkennis opbouwen: iedere reis opnieuw blijkt dat de aanvulling op elkaar in een groepsreis maakt dat ieder individu ervan profiteert!

En dan is er natuurlijk ook nog het sociale aspect: de grappen en grollen, de unieke belevenissen die je deelt ’s avonds met een drankje bij de ondergaande zon, het kampvuur of de open haard. Je viert die geweldige vangsten samen. Niet zelden zijn er na afloop van een groepsreis nieuwe vriendschappen en visgroepen ontstaan!

Wil je ook een keer de kracht van een groepsreis ervaren? En daarmee een vis of bestemming waar je al lang over droomt werkelijkheid maken? Neem dan vooral contact met ons op of kijk op onze website in de sectie groepsreizen! We kijken er naar uit om je de ervaring van je leven te bezorgen!

gerelateerde artikelen

Instagram