Savage Gear Loppa Festival – Update 4

MARTIJN DEKKERS -Wat hebben we genoten van de vangsten die gisteren op alle boten werden gedaan. Uiteraard zoekt iedereen weer de stekken op waar zij gisteren hebben gevist. Alleen de verre stekken zijn niet te bereiken, Bart, John, Jan en Pim moeten het dus wat dichter bij de deur gaan zoeken. Ik mag vandaag met ze mee op pad. We gaan voor de heilbotten.

Een Brabants onderonsje, we missen enkel de worstebroodjes nog…

Eerst aasvisjes vangen en dan richting de heilbotstekken in het fjord. Daar kunnen we kort over zijn, na uren vissen en verschillende stekken bezocht te hebben is het nog steeds akelig stil, ze staan gewoon niet aan vandaag. Hier en daar begint het geduld wat te barsten, maar dan is het in een keer raak.

Een heilbot van ergens in de 90 cm vergrijpt zich aan mijn shad, de barsten zijn voor een uur gerepareerd, maar dan gaat de handdoek in de ring, tijd voor wat meer actie. We kunnen nog net een klein stukje buiten komen en aardig comfortabel vissen op een mooie richel. We vangen kabeljauw en koolvissen van gemiddeld formaat. Een prima dagsluiter!

Een snelle heilbot voor Jan Jaap

Jaap en Jan-Jaap beginnen de dag goed, ook zij beginnen de dag met een poging op heilbot. Gelukkig hebben ze meer succes dan wij en weten al heel snel een heilbot te verleiden. Dat belooft veel goeds, maar na uren vissen blijkt dit dan toch echt de enige geïnteresseerde heilbot te zijn.

Opvallend is wel dat de lommen meters van de bodem komen om de aasvisjes aan te vallen. Na een hele zwik lummen wordt hier de handdoek in de ring gegooid, tijd voor een poging zeewolf. Jaap heeft deze nog niet gevangen en zou er heel graag eentje vangen deze trip, dat blijkt geen probleem te zijn.

Beide vangen ze een paar mooie zeewolven die zich zowel op het aangeboden aas als op de shads, bedoeld voor de kabeljauw, storten.

Paul mocht ook lekker worstelen met een heilbot

Hans, Timmie, Paul en Gerard vissen wederom twee sessies vandaag. Om 9 uur in de ochtend vertrekken ze richting Silda. Overdag zien we al de hele week weinig berichten in de app groep, het is dus altijd weer spannend wanneer we ze ’s avond spreken. Hoe was de dag, wat is er gevangen, waar, hoe laat, waarmee enz..

Genieten.

Het blijkt dat ze in de ochtend een paar hele mooie kabeljauwen hebben weten te vangen, helaas niet veel en ook niet iedereen, maar wat er boven kwam was ook goed aan de maat. Na de pauze varen ze terug richting dezelfde stek, maar dan is er niemand meer thuis. Het wordt een visloze middag. Gelukkig laten de heren hun humeur hier niet door verpesten, zij genieten van alles wat ze meemaken.

Plaatje van een kelpgul!

Paul, Rob, Theo en Rich gooien het vandaag eens over een andere boeg en varen de andere kant op dan ze de vorige dagen hebben gedaan. Net om de hoek van de haven ligt een mooie baai verscholen tussen twee eilanden. Hier komen verschillende dieptes en ondieptes bij elkaar, de stromingen worden versterkt door de versmallingen en met een beetje tij kan je het water zien kolken. Ze hopen hier wat actie te krijgen op hun aasvisjes en shads en dat krijgen ze ook!

Ze blijken vandaag de beste keuze van alle boten te hebben gemaakt en vangen naast de vele koolvissen mooie kabeljauwen, wederom een kelpbult en roodbaars én vijf heilbotten. Over actie niet te klagen dus. Ze hebben dan ook heel de dag op deze stek gevist en wellicht zullen ze morgen ook hier beginnen, dat kan haast niet anders.

Rich met een mooie heilbot

Er resteren ons nog twee dagen van het Savage Gear Loppa festival 2024. Morgen wordt er enkel overdag gevist. In de avond mogen we genieten van een heerlijke barbecue die Cor en Patricia voor ons hebben klaargemaakt. Vissen na de barbecue mag wel, mits niemand die op de boot staat alcohol gedronken heeft, dat is verboden.

Morgen lijkt de wind mee te vallen, maar het zal wel wat gaan regenen. Hoe of wat lezen jullie in ons volgende blog!

[FinalTilesGallery id=’20’]

gerelateerde artikelen

Instagram