Raven Noorwegen Festival – Dag 4

Na een gezellige avond, gaan er we vanmorgen vroeg uit. We kunnen namelijk naar buiten! Het weer is super, weinig wind en we werden zelfs getrakteerd op een zonnetje, waarvan zelfs de warmte goed te voelen was.

Yoni is vandaag opgestapt bij Willem, Jan en Lex ze zijn naar buiten geweest om daar de plateau’s af te vissen, Yoni ving al snel een mooie kabeljauw, werpend op een sandeel, en schitterend van tekening.

Vol goede hoop werd erdoor gevist en vervolgens ving Lex een mooie koolvis. Iedereen ving zijn eerste vissen en die was dus duidelijk aanwezig! Maar plots viel het stil en hebben we een diepere rand opgezocht en daar ving Jan een mooie vis, een grote shad vlak boven de bodem deed zijn werk, een mooie kabeljauw kwam naar boven.

Nadat de foto gemaakt was stond opeens Willem weer met een kromme hengel en als resultaat een leng van ongeveer 80cm. Toen het tij eruit was, zijn we stek-hoppend teruggegaan, met helaas niet al te veel vangsten meer. In de kleine straumen kwamen we vervolgens Stein en Thomas tegen en die hadden daar een mooi groepje vis gevonden. Dat was een kwestie van aanhaken en naar beneden die pilkers en shads. Vervolgens stond iedereen weer met een kromme hengel. Afsluitend hebben we nog achter de grote brug gevist, maar daar hield het op en was er geen actie meer. Voor ons dus redelijke vangsten en een hele gezellige dag en daar gaat het om!

Harm, Jan en Iwan zijn mee geweest naar de plateau’s, Harm kon de vis niet vangen tot hij een bottom-ship monteerde. Naar beneden, 2 slagen omhoog en BAM een knal erop, hij zei meteen dit is een goeie! En dat bleek een schitterende volgevreten kabeljauw te zijn. De zeearend kwam nog even langs gevlogen en pikte een visje uit het water weg voor de boot, genieten op en top! De mannen hebben nog wat “kleine” vissen gevangen en zijn toen teruggegaan richting de straumen, Iwan ving hier nog een hele mooie koolvis als mooie afsluiter van een schitterende visdag.

Han, Bart, Henk-Jan en Wilfred zijn met Yoni meegevaren naar de buiten plateau’s. De vangsten waren voor hun ongeveer hetzelfde, echter zijn deze mannen creatief genoeg om altijd iets te verzinnen om vis te vangen. Zo ging er een pilker aan met een paar reepjes vis, stilhouden boven de bodem was een succes voor meerdere lommen, op een geven moment zelfs 3 tegelijk. Han heeft naast vissen nog een hele mooie hobby die hij hier kan uitoefenen, fotograferen. De zeearend kwam voorbij en werd door hem op de gevoelige plaat vastgelegd, schitterend!

De toppers van deze dag hadden gister een “baaldag”, zo zie je maar hoe het kan gaan hier. Stein en Thomas hebben gevangen, niet normaal! Deze 2 zijn zo op elkaar ingespeeld, alles klopt gewoon. Zo ook vandaag, het begon lastig met het vangen van aasvis, uiteindelijk met een paar visjes naar de stek gegaan. Hengels overboord met een aasvis. Binnen no-time VAST, Stein dacht aan de bodem, maar ineens begon het met een razend tempo weg te zwemmen, een HEILBOT. Thomas de boot klaar maken en de dril kon beginnen, de vis dacht daar net zo over en nam de boot mee op sleeptouw, dit moest een grote vis zijn. En dat bleek ook zo te zijn. Na een gevecht van ongeveer een half uur en 3 runs naar beneden, hengel krom tot in het handvat, kwam deze vis boven.

Deze werd netjes voor in de bek gegafd en moest ook de staart-lus eraan te pas komen. 147cm! Een ware gigant van de straumen. De 2 waren door het dolle heen, snel Yoni bellen en Thomas zei, gevangen op de Yoni-stek! Een plekje wat hij 3 jaar geleden vond. Hier werd toen een exemplaar van 119 cm gevangen en vorig jaar kwam er ook een dikke meter af en dit jaar Stein zijn PR! GEFELICITEERD.

De mannen waren nog niet klaar er kwam nog een heilbot boven van 110cm voor Thomas, ook een PR voor hem en alsof het niet genoeg was, wist hij later nog een pollak te vangen van 90cm. Deze 2 kunnen vannacht heerlijk slapen en wegdromen over deze super dag!

Voor morgen voorspellen ze weer wat regen maar weinig wind. Maar in Noorwegen weet je het maar nooit, we gaan het zien er weer het beste van maken. Vanavond is het helder, misschien kunnen we nog wat noorderlicht zien.

Tot morgen!

gerelateerde artikelen

Instagram