De spanning vanmorgen bij de loting van de kantnummers voor de derde dag  van de King of Clubs was duidelijk voelbaar. Net als de harde wind en motregen die het op alle sctoren de hengelaars moeilijk maakten. Met name op de sectoren Rocks en Deeps! De temperatuur daalde naar 10 tot twaalf graden.

Nog even snel wat aas en voer kopen en de laatste nieuwe voerkorven.

Derrycasen

Op de sector Derrycasen werd direct bij het begin op de steiger vis gevangen, maar Michel Diepstraten had echt een vliegende start op nummer 9, naast de steiger! In het begin wisten zowel André Multem, Martin Snijders en Maurice de Smet nog volgen, maar Michel hield de vis 5 uur lang aan de praat! Uiteindelijk wist hij 17.610 gram te vangen, tweede werd Martin Snijders met 5100 gram en derde Maurice de Smet met 4870 gram.

Michel Diepstraten met zijn winnende vangst 17.600 gram op Derrycasan.

Tadaaaaaaa het nieuwe vervoersmiddel voor de hengelsportmaterialen van Rien Verhoeckx.

The Rocks

Op sector de Rocks hield de wind echt huis! Toch werd er met de vaste hengel gevist. Op nummer 8 was het Francis McGoldrick die zelfs met drie deeltjes kleine voorn in een rap tempo wist te vangen! Na 1 1/2 uur had hij er 80 in zijn net! Op de nummers 1, 2 en 4 ging het ook hard met respectievelijk Stephan Wauters, Martijn Kroes en Jan Willem Plekkenpol. Francis verhoogde het tempo en wist uiteindelijk 350 voorntjes te vangen met een gewicht van 9.800 gram. Tweede werd Martijn Kroes met 7.900 gram en derde Stéphane Wauters met 7500 gram.

Stéphane Stephane Wauters werd derde met 7500 gram op de Rocks!

Connolly’s

Op deze sector stond de wind de eerste uren in de rug en werd er overal een visje gevangen, maar was het spannend op de nummers 1, 2 en 3! Respectievelijk bevist door Jan Frederickx, Lee Munro en Andy Nuyts. Het was Lee Munro die bleef doorgangen na het draaien van de win en hij werd eerste met 8.240 gram, Andy Nuyts met 5600 gram en derde Jan Frederickx met 5300 gram.

Martijn Kroes werd tweede op de Rocks met 7.900 gram.

Deeps

Deze sector had de wind en regen eerst vanaf links over de sector waar bijna iedereen in de vis kwam. Maar de wind draaide en toen werd het echt afzien! Vluchten kon niet meer! Recht in je gezicht, koude handen en problemen met het inwerpen. Het werd schrapen! De eindstrijd ging hier tussen Ron van Oven, Jeroen Gruys en jawel de leider in het klassement Raymond Kivits. Ron van Oven ving iets meer hybriden en werd winnaar met 4150 gram, tweede werd Jeroen Gruys met 3580 gram en derde Raymond Kivits met 2770 gram!

Morgen is de vierde en laatste dag. Het weer ziet er redelijk uit! Bij deze wedstrijd telt het beste resultaat van drie dagen, slechtste resultaat valt af.

Top 6 na drie dagen:

1. Raymond Kivits 6 punten 13.870 gram
2. J.W.Plekkenpol 7 punten 13.780
3. Martijn Kroes 8 punten 13.650 gram
4. Martin Snijders 9 punten 16.160 gram
5. Peter van Lieshout 9 punten 15.740 gram
6. Ron van Oven 9 punten 11.070 gram

Deze King of Clubs wordt mede mogelijk gemaakt door: Leitrim County CouncilSensas, BBI TravelIerland toerisme en Beet.

Lees ook: King of Clubs samenvatting dag 2.

Lees ook: King of Clubs samenvatting dag 1.