Actuele vangstberichten vanuit Spanje: Zoals de vorige keer geschreven, had het in de Pyreneeën behoorlijk geregend, dat had een week later invloed op onze vangsten.

Op onze vertrouwde stekken was vissen niet meer mogelijk, door de toegenomen stroming kwam er vanuit de bovenloop van de Ebro veel wier mee. Zoveel dat na 20 minuten de hengels niet meer binnen te halen waren omdat er een kruiwagen wier om de lijn zat. Dus heel de boel opgepakt en verhuist naar een stek die wij goed kennen op het stuwmeer.

Vanaf de pontoon boot iets anders doen dan de anderen.

Vanaf de pontoonboot iets anders doen dan de anderen.

Hier kwamen onze pontoon boten goed van pas, niet tussen de andere vissers plaatsnemen maar een rustige stek tegen een rotswand waar wij vaker hebben gevist. De eerste dag viel tegen, de dagen daarna wisten we mooie meerval en karper te vangen. Zo te zien werd er om ons heen bij de vissers die op elkaar hokten veel geblankt.

Na enkele dagen begon de stroming weer af te nemen dus minder wier!

Na kort overleg met onze gasten werd besloten om terug naar onze stekken in de bovenloop te gaan.

Na enkele dagen begon de stroming weer af te nemen dus minder wier! Na kort overleg met onze gasten werd besloten om terug naar onze stekken in de bovenloop te gaan. Omdat de mensen er voor kozen om alleen langs het water te zitten in een adembenemende natuur.

Geen slechte keuze bleek later, ook voor Marc met zijn zoon vanaf dag 1 een van onze vaste gasten, hij ving verschillende twee meter plus vissen met als uitschieter een vis van 2,37 meter.

Geen slechte keuze bleek later, ook voor Marc met zijn zoon vanaf dag 1 een van onze vaste gasten, hij ving verschillende twee meter plus vissen met als uitschieter een vis van 2,37 meter.

Geen slechte keuze bleek later.

Marc met mooie vissen en karper als bijvangst.

Marc met mooie vissen en karper als bijvangst...

Marc met mooie vissen en karper als bijvangst.

Ook in oktober bleven de vangsten goed, geen super aantallen meer maar wel beduidend grotere vissen. Onze vrienden Bianca en Ralf vingen na wat opstartproblemen op een dag drie meervallen boven de 2,30 meter als topper een van 2,38 meter, net niet zijn Ebro recordmeerval.

Ook de dikke karpers bleven op de landingsmat komen, vissen van de 20 kg waren geen uitzondering met als uitschieters karper van net boven de 50 pond.

Je zult dit samen met je vader maar vangen!!

Je zult dit samen met je vader maar vangen!!!

Je zult dit samen met je vader maar vangen!

Je zult dit samen met je vader maar vangen!

Twee van de grote meervallen van ruim 80 kg zwaar...

Twee van de grote meervallen van ruim 80 kg zwaar.

Twee van de grote meervallen van ruim 80 kg zwaar.

We hebben tot begin november gegidst voor onze gasten en elke groep heeft de afgelopen maanden meerval van boven de twee meter lang gevangen. Op dit moment zijn er nog snoekbaarsvissers bij ons te gast. Meerval- en karpervissen doen wij weer vanaf half maart, in de tussentijd zijn de vangsten door het koude water en de lage temperaturen op een uitzondering na gewoon slecht te noemen. Daarom is er nu weer tijd om alles voor het volgende seizoen klaar te maken.

Reserveren kan natuurlijk altijd, even mailen of een apje sturen of gewoon even bellen.

Dit jaar staan we in verband met onze eigen vakantie niet op de beurs in Utrecht. Wel op de karperbeurs in Zwolle. Reserveren kan natuurlijk altijd, even mailen of een apje sturen of gewoon even bellen.

Website: www.catfish-camp-caspe.com
E-mail: info@catfish-camp-cape.com
Tel.: 0034 659371378 (Gert)

 

Bekijk ook:
https://beet.nl/seizoen-bijna-ten-einde-bij-catfish-camp-caspe/
https://beet.nl/karper-en-meervalvissen-op-de-ebro/
https://beet.nl/de-leukste-uitjes-aan-het-viswater/