Image by TheDigitalWay from Pixabay

Image by TheDigitalWay from Pixabay.

Doe jij niets liever dan urenlang vissen op de mooiste plekjes aan het water? Ontdek dan deze vier mooie bestemmingen voor uitjes in binnen- en buitenland. Naast dat je op deze bestemmingen uiteraard heerlijk kunt vissen, kun je er ook andere leuke activiteiten ondernemen. Ideaal dus wanneer je je hele gezin wilt meenemen of er een echt dagje uit van wilt maken. Pak de auto dus maar alvast slim in, want je zult meteen willen vertrekken!

Weerribben-Wieden, Nederland

De Weerribben-Wieden is het grootste aaneengesloten laagveen moerasgebied van Europa. In de vele plassen, meertjes en sloten kun je heerlijk vissen, en daarnaast is het gebied uitermate geschikt om te wandelen, fietsen of te varen. Trek dan ook zeker de tijd uit om dit gebied te verkennen. Niet alleen het Nationaal Park van de Weerribben-Wieden is mooi, maar er zijn ook gezellige dorpjes eromheen te ontdekken. Zo is Giethoorn een aanrader wanneer je niet alleen wilt vissen, maar ook even de toerist in eigen land wilt uithangen.

Nationaal Park Lauwersmeer, Nederland

Het Nationaal Park Lauwersmeer in Friesland staat bekend als een vogelparadijs. Echter kunnen ook de visliefhebbers hier hun hart ophalen. Kom daarom vissen aan de oever of neem je eigen bootje mee. In de zomer kun je ook schitterend vliegvissen in dit prachtige natuurgebied. Heb je even genoeg van het vissen? Dan ga je gewoon wandelen, sterren kijken, fietsen, zwemmen of een andere watersport beoefenen. Het is dan ook aan te raden om meerdere dagen te verblijven in de omgeving van het Nationaal Park Lauwersmeer.

Ebro, Spanje

Ebro in Spanje is de plek voor iedereen die indrukwekkende vissen wil vangen.

De Ebro in Spanje is de plek voor iedereen die indrukwekkende vissen wil vangen.

In deze 925 kilometer lange rivier vind je namelijk veel meervallen en karpers. wanneer je gaat zeevissen bij de monding van de Ebro heb je bovendien de kans om bluefish, diverse tonijnsoorten, makreel en andere vissoorten tegen te komen. Daarnaast is Spanje natuurlijk dé ideale vakantiebestemming voor uitjes voor jong en oud. Door een mooi hotel of camping in de buurt te boeken, zul je ongetwijfeld de rest van je gezelschap blij kunnen maken (zelfs als ze niet van vissen houden!).

De Ardennen, België

Ben je dol op vissen in de vrije natuur? Ga dan eens naar de Ardennen in België.

Ben je dol op vissen in de vrije natuur? Ga dan eens naar de Ardennen in België.

Hier vind je tientallen riviertjes en meertjes vol met vis. Tussen het vissen door kun je genieten van een prachtig uitzicht en de rust. De Ardennen zijn bovendien erg geschikt wanneer je van kamperen houdt, of een sportieve outdoorvakantie wilt beleven met je gezin of vrienden. Heb je een argument nodig om de dames te overtuigen? Combineer je visuitje dan met een bezoek aan een gezellige stad als Luik of Dinant.

Bereid je voor op een avontuur

Je uitje naar het (vis)water wordt pas een succes wanneer je je echt goed voorbereidt. Neem dus een goedgevulde picknickmand mee en laat je auto nog even checken. Ook een verzekering voor de auto, met een extra dekking zoals pechhulp onderweg, kan voorkomen dat je visuitje in het water valt. Ben je op zoek naar een spectaculair visuitje op een verre en exotische bestemming? Lees dan ook dit artikel over vissen in Kenia!

 

Bekijk ook:
https://beet.nl/alesund-noorwegen/
https://beet.nl/red-de-amazonereuzen-arapaima-onderzoek/
https://beet.nl/top-tips-voor-meerval-op-de-po/