Middy lanceert een prachtige serie 5G hengels voor zowel de commercials als openbaar water. Een van die acht hengels betreft de 5G Distance. Een multifunctionele feederhengel voor groot water, maar ook voor andere wateren zeer geschikt met zijn 60-80 grams bereik in werpgewicht en dankzij toepassing van het derde deel en een tussendeel is deze in drie lengtes te gebruiken!

Met versterkte carbonmat boven het kurk.

 

De 5G’s zijn met hun soepele lichte blanks zeer goed hanteerbare hengels met een naadloze overgang in actie en buiging. Met voldoende stijfheid voor precieze inworpen en genoeg soepelheid en demping in de top om te drillen; visverlies te voorkomen en die ene grote karper te kunnen binnenhalen.

Let op het pientere tussendeeltje.

 

Drie carbon tips

De Distance Feeder uit de 5G is zoals aangeduid afgestemd op gebruik met 60-80 gram werpgewichten. Een bereik dat op veel wateren van toepassing is en gezien de soepelheid en bijgeleverde toppen ook in een zone met lichtere gewichten nog presteert. Je krijgt er drie carbon tips bijgeleverd (light, medium en heavy).

Nieuwe lichtgewicht Liquid Carbon blanks…

 

Tussendeeltje

De opgegeven lengte van 12 voet 7 inch (377,5 cm) is niet de enige lengte bij deze feederstok, want door het weglaten van het derde deel en het gebruik van een meegeleverd tussendeeltje kun je namelijk variëren op de lengtes 8 voet (240 cm), 11 voet 7 inch (350 cm) en de volledige 12 voet 7 inch (377,5 cm). Meer weten? Klik hier voor meer info over deze fraaie Middy 5G Distance uitvoering, een richtprijs van €175,- heeft.

Klik hieronder om een filmpje van Angling Times over de 5G hengels. Bij 3.22 komt de Distance feeder in beeld.