PASPOORT
Naam: Sjors Milder
Woonplaats: Assendelft
Werk/beroep: Guru Brand Manager
Favoriete visserij: Vaste stok

Het mooiste blijft toch de vaste stok!

Wanneer en hoe ben je begonnen met vissen?

ik ben begonnen met vissen toen ik 7 jaar jong was. Mijn vader was en is een fervent visser en hij heeft me dan ook meegenomen naar de waterkant zodra ik mijn zwemdiploma behaalde.

Heb/had je een voorbeeld, zo ja wie?

Een specifiek persoon heb ik niet, echter zijn er natuurlijk wel vissers waar je tegenop kijkt. Denk bijvoorbeeld aan een Will Raison of Matt Godfrey die ondanks zijn jonge leeftijd echt fenomenaal vist.

Engeland is en blijft de grootste inspiratiebron van menig witvisser.

Welke vangst/prestatie/wedstrijd is jou het meest bijgebleven?

Daar hoef ik natuurlijk niet over na te denken en dat is wel het worden van wereldkampioen in 2010. Gevolgd door een zilveren medaille tijdens het wk in 2013.

Spektakel met karpers. Witvissen wordt zo vaak verkeerd gezien.

Wat is jouw favoriete type visserij en favoriete water(type)?

Mijn favoriete visserij is toch nog wel het vissen met de vaste hengel op natuurlijke wateren zoals kanalen en vaarten, waarbij brasem de hoofdmoot is.

Misschien nog wel meer dan in andere visserijen heeft het witvissen een ware transitie ondergaan, klaar voor de toekomst.

Er wordt vaak geheimzinnig gedaan over voer en aas. Wil jij een goed voer met ons delen?

Geheimzinnig doen is nergens voor nodig, want ik ben van mening dat voer en aas slechts bijzaak zijn. Uiteraard is het onmogelijk om vis te vangen zonder aas of voer, maar om nu te zeggen dat ik een geheime mix heb…. Ik vis veelal met Van Den Eynde voer en dan voornamelijk met G5, Turbo en Goldpro. Afhankelijk van de visserij en watertype mix ik deze voertjes met elkaar of helemaal niet.

Geheimzinnig doen over voer en aas? Nergens voor nodig.

Wat is het gekste dat je ooit aan de waterkant hebt meegemaakt?

Dat is een hele moeilijke vraag. Maar een moment wat me altijd is bijgebleven speelde zich af aan de grensmaas in Borgharen. De waterstand was bij aankomst laag en er was ook geen hoog water voorspeld. Echter weet je het nooit en zo bleek vandaag maar weer. Tijdens het vissen kwam het water enorm snel op, waardoor ik bijna een groot gedeelte van mijn visspullen kwijt raakte. Gelukkig ging dit op het nippertje goed.

“Tijdens het vissen kwam het water enorm snel op, waardoor ik bijna een groot gedeelte van mijn visspullen kwijt raakte. Gelukkig ging dit op het nippertje goed.”

Wat is het grootste verschil in je huidige visserij wanneer je dit vergelijkt met je beginperiode?

De professionaliteit, technologieën en middelen die beschikbaar zijn. Daarnaast heeft het vissen nu altijd wel een verbondenheid met mijn werk. Waardoor het niet meer alleen ontspanning is, maar er altijd wel een bepaalde druk mee gemoeid gaat.

Snelheid maken is iets heel wezenlijks bij wedstrijden. Net zo belangrijk is een goede behandeling van elke gevangen vis.

Wat is je grootste blunder tijdens het vissen geweest?

Dat is toch wel tijdens het wk in 2013 geweest. Er was een minimum maat voor snoekbaars en net op het moment dat mijn bankrunner weg was ving ik een snoekbaars die minimaal 35cm moest zijn. Echter twijfelde ik en de controleur, plus nog een aantal andere personen wisten mij heel nadrukkelijk te vertellen dat de minimum maat 45cm moest zijn. Na een lange discussie heb ik besloten deze snoekbaars terug te zetten die zeker groter dan 35cm was.

“Er was een minimum maat voor snoekbaars en net op het moment dat mijn bankrunner weg was ving ik een snoekbaars die minimaal 35cm moest zijn.”

Nadat mijn bankrunner terug kwam bleek dat de minimum maat 35cm hoorde te zijn en deze snoekbaars dus gewoon telde. Een hele zure actie dus, zeker wanneer je bedenkt dat ik 500 gram tekort kwam om uiteindelijk mijn vak te winnen en voor de 2e keer wereldkampioen te worden.

De karper heeft binnen de wedstrijdvisserij ontzettend veel aan populariteit gewonnen!

Wat is je laatste grote (hengelsport)aankoop?

Tijdens het beantwoorden van deze vragen is heel toevallig mijn nieuwe vaste hengel binnen gekomen.:)

Waar zal de witvisserij staan over zo’n 10 jaar?

Met wie zou je nog wel eens willen vissen?

Zoals ik al eerder aangaf zou ik het tof vinden om eens samen met Will Raison te vissen of Matt Godfrey die inmiddels mijn collega is. Dat gaat dus zeker nog gebeuren.

 

Lees ook:

Visserslatijn met Ed Stoop

Voor kinderen tot en met dertien jaar is de toegang gratis onder begeleiding van een betalende volwassene.Visserslatijn met Michiel Pilaar

Visserslatijn met Marco Kraal