Suzuki Marine is voor het elfde opeenvolgende jaar het populairste buitenboordmotormerk van Nederland. In totaal behaalde Suzuki Marine een marktaandeel van 27%. “Daar mogen we samen met onze dealers ontzettend trots op zijn”, aldus Carlo van Boven, Sales Manager Marine. “Suzuki staat al jaren voor zeer hoge betrouwbaarheid, een laag verbruik, uitstekende prestaties en technisch vooruitstrevende motoren.”

Schoon en zuinig

“De markt is iets veranderd. Zo zien we een flinke stijging bij de motoren van 8 tot en met 15 pk, een segment waarin Suzuki al vanaf 9,9 pk een motor levert met injectie”, vervolgt Carlo. “Dat is niet alleen schoner, maar vooral ook zuiniger.”

In totaal werden er in Nederland 2581 Suzuki-buitenboordmotoren verkocht, in een totale markt van 8936 stuks.

In totaal werden er in Nederland 2581 Suzuki-buitenboordmotoren verkocht, in een totale markt van 8936 stuks.

De Suzuki DF30A (30pk) en Suzuki DF60A (60 pk) waren afgelopen jaar sterk vertegenwoordigd. Carlo: “Deze motoren worden veel gebruikt in diverse sloepen. Ze zijn licht, compact, stil en betrouwbaar. Perfecte motoren om zorgeloos mee te varen. Bovendien is het met de DF60A mogelijk om écht snel te varen met een sloep.”

Passie

Geordy Bloem, Algemeen Directeur bij Suzuki Nederland: “Elf jaar marktleiderschap is natuurlijk iets om waanzinnig trots op te zijn. De passie en gedrevenheid van alle medewerkers, zowel bij de sterke dealerorganisatie als bij Suzuki Nederland, wordt op deze manier beloond. Tegelijkertijd motiveert het ons enorm om nog beter te presteren en de klant optimaal te blijven bedienen. Zowel nu als in de toekomst werken we hard om onze positie te behouden, met producten die aansluiten bij de vraag vanuit de markt.”

Innoveren

De jaarcijfers worden zoals gebruikelijk een halfjaar na het afgelopen jaar bekendgemaakt.

De verwachtingen voor dit jaar zijn onveranderd hoog.

De verwachtingen voor dit jaar zijn onveranderd hoog.

Carlo van Boven: “We blijven innoveren en zetten in op het twaalfde jaar marktleiderschap op rij. Dit jaar zijn er bovendien een aantal mooie toevoegingen aan de toch brede line-up, waaronder onder meer ‘Lean Burn’ voor de DF150A, de DF175A en het Suzuki Multi Function Display.”

Evenementen

Na een succesvolle HISWA, een drukbezochte Suzuki Proefvaardag in Zeewolde en vele lokale evenementen heeft Suzuki Marine in 2019 een mooi vaarseizoen. Van 4 tot en met 8 september zijn diverse Suzuki Marine-producten, waaronder topmodel DF350A met het unieke Suzuki Dual Prop System, te ervaren in Lelystad, tijdens HISWA te water.

Website: www.nimag.nl.

 

Bekijk ook:
https://beet.nl/suzuki-introduceert-nieuwe-buitenboordmotoren-df175a-en-df150a/
https://beet.nl/carlo-van-boven-nieuwe-sales-manager-bij-suzuki-marine/
https://beet.nl/suzuki-nederland-stelt-wouter-spanjaart-aan-als-nieuwe-pr-social-media-manager/