De vakantieperiode is begonnen! Vorige week waren er in Vlaanderen al de eerste mensen vrij en vanaf vandaag begint in Zuid-Nederland de zomervakantie. Tijd om lekker te gaan vissen! Wie weet ga je op vakantie: wat neem je mee op visvakantie?

Gaat het om een familievakantie? Dan staat vissen vaak niet op nummer 1. Maar er is natuurlijk altijd een uurtje beschikbaar waarin je even zelf, met je partner of kinderen kunt gaan vissen. En in de auto of koffer kun je altijd wat ruimte vinden om een klein beetje materiaal mee te nemen… In dit artikel geven we je enkele tips om voorbereid ten tonele te komen!

Tip 1 – Less is more

Laat al die bergen materiaal thuis! Laten we er even vanuit gaan dat je een gemiddeld formaat auto hebt. Er ooit bij stilgestaan hoeveel ruimte een standaard viskist in neemt? Met een koffer van hetzelfde formaat kun je een wereldreis maken! Een aantal merken spelen sowieso al in op de behoefte ‘less is more’, dus er zijn prima visstoelen verkrijgbaar die slechts enkele kilo’s wegen en ultraplat op te vouwen zijn. Voor de jongeren onder ons: op een vuilniszak (om een tuinstoelkussen) is het ook wel eventjes uit te houden. Probeer de rest van het materiaal in één tas te passen.

Tip 2 – Brood en blikmais

Geen gedoe met vers aas. Kies voor brood en blikmaïs, lekker gemakkelijk. Het laatste is altijd wel ergens in een gaatje te proppen. Anders kun je het in iedere supermarkt kopen. En brood: welke vissoort kun je hier niet mee vangen? Tevens is brood multi-inzetbaar. Je kunt met een korst aan de oppervlakte vissen, een pluimpje brood kun je prima op half water aanbieden. Wanneer je brood vochtig maakt en goed kneedt, dan kun je er een mooi deegje van maken; ideaal voor de bodemvisserij! Ook vanaf de rotskusten kun je met een deegje brood op de haak leuk zeevisjes vangen! Tip: meng een klein beetje tonijn uit blik door het brood. De rest eet je zelf natuurlijk op!

Wat neem je mee brood

Brood: een knettergoed aas!

Tip 3 – Kunstaas selectie

Tenzij je al precies weet hoe de visserij is, neem je het beste een gevarieerde selectie kunstaas mee. Niet teveel, probeer het in één doos te stoppen. Vaak zie je dat je de hele trip maar één aasje gebruikt! Zou toch zonde zijn als je alleen maar ondiep lopende, lichte plugjes bij je hebt, terwijl je eigenlijk ver moet werpen… Veel grote (berg)meren zijn dan wel gigantisch diep, ze kennen ook ondiepe oeverzones. Een allround selectie kunstaas waarmee je op zowel stilstaand als stromend water uit de voeten kunt: stroomspinners, lepels en pilkertjes, enkele softbaits, pluggen.

LEES OOK  Corona: viswedstrijden opgeschort en Noorwegen-gangers in lockdown

Tip 4 – Klein materiaal

Maak hier ook een beperkte, maar gevarieerde keuze in. Materiaal waarmee je met de dobber of op de grond kunt vissen. Een zakje kleine haakjes of kant-en-klare onderlijnen (maat 14-18) voor wanneer je alleen kleine visjes kunt vangen. Neem zeker ook wat grotere haken mee voor grovere vis en groter aas (zoals barbeel, kopvoorn en karper), maatje 6 tot 10. Een dispenserdoosje met verschillend formaat loodhagels. Lichtere en zwaardere dobbers. Wat wartelloodjes en voerkorven. Rolletje nylon.

Visvakantie wat neem je mee

Soms moet je ter plekke inspelen op de situatie en wat kleinmateriaal bij de lokale hengelsportzaak kopen.

Tip 5 – Lees Beet Magazine!

Eindelijk even goed de tijd om al die verhalen en artikelen door te nemen! Of neem je tablet mee en houd deze website in de gaten. De komende weken zullen we elke week vakantie-gerelateerde artikelen en items plaatsen. Veel leesplezier tijdens je visvakantie!

visvakantie wat neem je mee

CHECKLIST: Wat neem je mee op visvakantie?

  • Reishengel met molen / telescoophengel
  • Kleine stoel of ‘vuilniszak-optie’
  • 1 vistas waar je al het materiaal in probeert in te pakken
  • ????

Zijn we nog wat vergeten? Laat hier je reactie achter!

>WAT NEEM JIJ MEE OP VAKANTIE?<De vakantieperiode is begonnen! Vorige week al in Vlaanderen, en vanaf vandaag begint in…

Geplaatst door Beet-Rovers op Vrijdag 5 juli 2019

vakantie vissen