Vangst van conger gemeld in België

Het lijkt alsof kantvissers in de Lage Landen er een nieuwe soort bij hebben gekregen! Conger – ook wel bekend onder de namen zeepaling of kommeraal – lijkt namelijk aan een opmars bezig te zijn.

De voorbije jaren kwamen er al meerdere meldingen uit Nederland, met name vanuit het havengebied van IJmuiden, maar gisteren dook er ook een exemplaar op in België. Ronny Oosterlynck was de gelukkige en hij ving de vis als bijvangst bij het zeebaarsvissen op het betonnen staketsel van Blankenberge. Ronny bood een grote steekzager aan via een wapperlijn met een dikte van 50/00 mm. Groot was deze vis (nog) niet – Congers kunnen wel drie meter lang worden, bij een gewicht van meer dan 100 kilogram.

'We kregen er gratis vuurwerk bij,' schreef Ronny in zijn berichtje, want op 11 juli viert de Vlaamse Gemeenschap traditiegetrouw feest om de befaamde Guldensporenslag uit 1302 te herdenken...
‘We kregen er gratis vuurwerk bij,’ schreef Ronny in zijn berichtje, want op 11 juli viert de Vlaamse Gemeenschap traditiegetrouw feest om de befaamde Guldensporenslag uit 1302 te herdenken…

Gefeliciteerd Ronny! We zijn bij de redactie heel benieuwd of er nog meer congers zijn gevangen vanaf de Belgische kust – stuur ons gerust een berichtje wanneer je dat is gelukt!

gerelateerde artikelen

Instagram