Karpervissen op betaalwater Cavagnac in Frankrijk met Richard Lous

In april 2023 was Richard Lous te gast op het bekende Franse betaalwater Cavagnac uit het aanbod van The Carp Specialist (https://www.thecarpspecialist.nl/betaalwater/cavagnac-lake) en hij viste daar een heerlijke karpersessie. Het was wel hard werken om wat karpers in het net te krijgen.

Cavagnac.
Cavagnac.

Hij geeft hierover het volgende aan: “Het was geen topweek, er werd niet veel gevangen. Ik had er toch nog vijftien waarvan de meesten tussen zestien en achttien kilogram zwaar waren. De grootste had een gewicht van 19,2 kg, verder nog een gigantische snoek, een stuk of 30 zeelten en een stuk of 30 baby karpers van 1 kg.

Ik viste met eigen vismeelboilies van 20 mm, met een lange onderlijn en schuiflood. Alle vissen ving ik tegen of tussen de lelies, de meeste op de zachte bodem.” De kleine paai-karpers worden inmiddels al zeer fanatiek afgevangen en verwijderd van het betaalwater Cavagnac. In de video vangt Richard Lous op zijn karperhengels per ongeluk een snoek… het gericht vissen op roofvis is niet toegestaan… dit was een onverwachte bijvangst.

Faciliteiten aan de waterkant.
Faciliteiten aan de waterkant.

www.thecarpspecialist.nl

gerelateerde artikelen

Instagram