Na een hele gezellige avond zaten we vanmorgen al vroeg aan ons materiaal. We gingen lekker aan de knutsel want we realiseerden ons dat we onze aanpak voor vandaag zouden moeten veranderen.

Door Nathalie van den Berg
Visreis.nl

Aan de knutsel dus, de fireballs met takel en dreg werden gebouwd.

Een heleboel dames hier hebben de sterke wens om een heilbot te vangen en die vangen we niet met pilkers! Aan de knutsel dus, de fireballs met takel en dreg werden gebouwd. Geweldig om te zien hoe leergierig iedereen hier is en hoe snel het wordt opgepikt. Van de tien vissende dames hebben er maar vier viservaring op zee en de rest niet. Geloof me, aan het eind van de week zit ik hier met echte zeebonken, eh, zeebonkeressen!

Van de tien vissende dames hebben er maar vier viservaring op zee en de rest niet.

Voordat we met onze heerlijke boten naar de plateaus zouden varen moesten we natuurlijk eerst op zoek naar aasvis. Hier vlak voor de deur kun je je lol op wat dat betreft want in die stroming is er aasvis volop. Het stikt hier van de koolvis, klein en groot. Voor menig doorgewinterde Noorwegenvisser is het vangen van aasvis een ‘moetje’. Even snel en dan door naar de volgende stekken voor grotere vis. In deze groep is simpelweg het vangen van vis gewoon dikke pret!

Of ze nou groot zijn of klein en die pure, oprechte beleving is werkelijk prachtig!

Of ze nou groot zijn of klein en die pure, oprechte beleving is werkelijk prachtig! Alma, Janneke, Marjan, Hendrikje, Saskia, Jet, Sonja en de twee Bianca’s zijn niet weg te slaan uit de stroming en kunnen zich serieus uren vermaken met het vangen van onze aasvis.

De spanning was zo voelbaar!

De stekken waar de heilbot zou liggen waren een pittig eind varen maar ook hier werd met volle teugen van genoten want wat zijn we hier op een prachtig stukje van de wereld! We kwamen ogen tekort. Weer zeearenden, een koppeltje ditmaal! Bruinvissen, we zijn de tel al kwijt.

We kwamen ogen tekort. Weer zeearenden, een koppeltje ditmaal! Bruinvissen, we zijn de tel al kwijt.

Aangekomen op onze stekkies lieten we de koolvisjes zakken naar de bodem. De spanning was zo voelbaar! Heeft iedereen z’n slip wel goed afgesteld? Drie dames hebben er een gigantische vis aangehad maar helaas ook weer verspeeld. De losser van Alma is er eentje die nu nog steeds het gesprek van de dag was en waarschijnlijk het gesprek van de maand wordt…

Aangekomen op onze stekkies lieten we de koolvisjes zakken naar de bodem.

Hij gierde door haar slip! Eerst het ongeloof, wat gebeurd er? Dan het besef, dit is een hele grote!!! De andere dames aan boord stonden ook gelijk op 100% ‘aan’. De adrenaline gierde door de boot: Gaf klaar? Camera klaar? Meetlat klaar? Tsja, en dan wederom het ongeloof als je je realiseert dat de vangst van je leven eraf is.

De andere dames aan boord stonden ook gelijk op 100% ‘aan’.

Toen die gegrepen aasvis naar boven kwam, ging er logischerwijs even een keiharde “Oooh neeeeeee!” door de fjorden. Daarnaast werd dat gevoel van missers ook weer snel vergeten door de blije vangsten van kabeljauw en leng. De motivatie om hier keihard door te vissen is nog nooit zo hoog geweest!

Morgen gaan we dus gewoon rechts, waar we vandaag links zijn gegaan en gaan we er weer voor!

Morgen gaan we dus gewoon rechts, waar we vandaag links zijn gegaan en gaan we er weer voor! Hoe te gek is dat? Dat we hier gewoon een hele week zijn, met elkaar, met onze boten, met onze vibes; De Women Only Week is de beste Feestweek van het jaar!

De Women Only Week is de beste Feestweek van het jaar!

www.visreis.nl

Bekijk ook het verslag van de eerste dag:
www.beet.nl/dag-1-women-only-week-visreis-nl-2023/