Nieuwe locatie en groepsreis van Visreis.nl naar Oeganda

Stel je eens voor: je zit op een bankje in een boot met een hengel in je hand, te wachten op de dingen die komen gaan. In de verte zie je een waterval: met luid geraas stort het water zich tientallen meters naar beneden. Ineens hoor je gekraak in de bosjes op de oever.

Geschrokken kijk je op en je staat oog in oog met een Afrikaanse olifant. Het beest gaat doodgemoedereerd tot aan zijn knieën in het water staan, op nog geen vijftien meter afstand van je – hij is zo dichtbij dat je de groeven in zijn slagtanden kunt tellen… Net op dat moment duikt er een groepje nijlpaarden op aan de andere kant van de boot. Eentje trekt zijn bek open en opnieuw kun je de groeven in de tanden tellen.

Vissen onder indrukwekkende watervallen.
Vissen onder indrukwekkende watervallen.

Ben je in de Efteling? Of in een andere fantasiewereld? Allesbehalve! Je bevindt je in Oeganda, op de Nijl, en de watervallen zijn de krachtigste ter wereld. Elke seconde worden namelijk tweehonderd badkuipen water door een gat van nog geen zeven meter breed geperst. Deze watervallen liggen midden in wat volgens veel mensen een van de allermooiste nationale parken van Afrika is: Murchison Falls. Leeuwen, luipaarden, giraffen, olifanten, zebra’s, antilopen en ga zo maar door. Ze komen hier in grote getale voor. Meer dan 76 zoogdierensoorten en maar liefst 451 vogelsoorten kun je hier spotten!

Safari- en vogelliefhebbers kunnen hun geluk hier dus niet op. Maar ook sportvissers kunnen er hun hart ophalen. Doordat dit stuk rivier door het natuurreservaat loopt, mag er niet worden gevist door beroepsvissers en dat heeft geresulteerd in een spectaculair visbestand. Wie op zoek is naar de allergrootste Nijlbaarzen ter wereld, moet hier zijn.

Vissen van meer dan 100 kilogram zwaar zijn al meermaals gevangen en van een vis van 50 kilogram kijkt niemand op.
Vissen van meer dan 100 kilogram zwaar zijn al meermaals gevangen en van een vis van 50 kilogram kijkt niemand op.

Lees verder op: https://www.visreis.nl/oeganda.

Bijzondere meervalsoorten.
Bijzondere meervalsoorten.

Van donderdag 20 maart tot en met vrijdag 28 maart 2025 gaat het gebeuren. Dan gaat Visreis.nl naar deze exclusieve locatie met maximaal acht sportvissers en een ervaren visgids die de reis gaat begeleiden. Deze lokale gids, die de rivier als zijn broekzak kent, brengt je snel en comfortabel naar de beste plekken. En zoals we al schreven: vergeet niet rond te kijken terwijl je vaart en vist, want het is niet alleen onder water indrukwekkend.

Indrukwekkend onder en boven water.
Indrukwekkend onder en boven water.

Bekijk het programma van deze reis op: https://www.visreis.nl/nijlbaars-oeganda-mrt-25.

www.visreis.nl

gerelateerde artikelen

Instagram