Nationale team topcompetitie feeder

JAN VAN SCHENDEL – Het nieuwe wedstrijdseizoen is nu echt van start gegaan. Na de eerste internationale feederinterland, waarover ik schreef in het vorige nummer van dit blad, volgde al snel het eerste weekend van de Teamtopcompetitie in dezelfde discipline. Eigenlijk strekt dit weekend zich uit over meer dan alleen een paar dagen, want in het feedervissen is deze competitie georganiseerd in twee ‘blokken’ van drie wedstrijddagen elk. Het eerste blok vond plaats op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 april langs de oevers van de rivier de Bergse Maas, en er volgt nog een tweede blok in oktober in het Amstel-Drechtkanaal bij Vrouwenakker.

Wat is de Teamtopcompetitie precies? Het is een serie wedstrijden georganiseerd door Sportvisserij Nederland, de nationale hengelsportorganisatie, in visdisciplines zoals die internationaal gebruikelijk zijn. Er zijn competities voor zowel feeder- als dobbervissen, met verschillende categorieën binnen het dobbervissen, waaronder jeugdcategorieën (U15, U20, U25), en categorieën voor Dames, Senioren en Masters (ouder dan 55 jaar), conform internationale standaarden.

De winnende teams en individuen mogen zich nationaal kampioen noemen en het winnende team verdient een plek op het eerstvolgende Wereldkampioenschap voor Clubteams. Bovendien worden alle deelnemers automatisch lid van de Nationale Selectie, waaruit de coaches hun nationale teams selecteren voor de internationale wedstrijden van het volgende jaar. Vissers die de Nederlandse nationaliteit hebben en in de top tien eindigen tijdens het O.N.K. (Open Nederlands Kampioenschap), dat in principe voor iedere vispashouder via regionale selectiewedstrijden toegankelijk is, zijn ook verkiesbaar.

Inschrijving voor de Teamtopcompetitie is alleen mogelijk als onderdeel van een deelnemend team, aangezien internationale kampioenschappen in de eerste plaats teamwedstrijden zijn, zij het met een individuele uitslag. Het eerste blok van drie wedstrijden vond dus plaats begin april langs de oevers van de Bergse Maas tussen Dussen en Waalwijk, met twee sectoren aan de noordzijde nabij Haghoort en drie sectoren stroomopwaarts nabij Doeveren aan de zuidzijde van de rivier.

Dit is een premium artikel.

Het hele artikel kun je lezen in Beet Magazine, voor slechts € 59,95 per jaar 9x thuis op de mat. Beet Magazine is als los exemplaar te koop voor € 7,95 in de betere hengelsportspeciaalzaak en de boekhandel.
Beet Magazine 9x thuis op de mat!

gerelateerde artikelen

Instagram