WK Feeder 2024

JAN VAN SCHENDEL – In het weekend van 4 en 5 mei vond in het Spaanse Merida het WK Feeder plaats langs de oevers van de Rio Guadiana, en wat een prachtig kampioenschap was dat. Een goed weekend werd het echter niet voor ons. Het eindigde in een 10e plaats voor ons team in het eindklassement, wat natuurlijk teleurstellend is. Wel was er een prachtige individuele derde plaats voor Ramon Ansing.

Aan elk internationaal kampioenschap gaat een officiële trainingsweek vooraf, van maandag tot en met vrijdag. Gedurende de hele week vis je in elke sector die tijdens het kampioenschap gebruikt zal worden. Op zaterdag en zondag zijn dan de wedstrijddagen.

Het was al snel duidelijk dat er hier enorm veel vis te vangen was, vooral carassio’s, aangevuld met wat karpers en hier en daar een barbeel. We hebben het dan wel over een andere barbeelsoort dan die we bij ons kennen, zoals op de bijgaande foto’s te zien is. Wat een prachtige vissen zijn dat.

De Rio Guadiana is dan wel een rivier, maar waar we visten lijkt het eigenlijk meer op een groot meer. Er is daar ook vrijwel geen stroming. Tijdens de eerste trainingsdag werd al goed gevangen, hoewel duidelijk nog niet de hier gebruikelijke hoeveelheden. We hadden een prima dag in box 2 met vangstgewichten tussen de 14 en 42 kilo.

Na zo’n eerste trainingsdag met al zoveel vis weet je gewoon dat de visserij nog veel beter gaat worden. Dat bleek ook wel tijdens de tweede trainingsdag. Overal werd nog beter gevangen dan tijdens de eerste dag. Wij hadden echter een hele aparte start in box 18 op die tweede dag. Na een uur hadden we nog amper een vis gevangen, terwijl de Tsjechen naast ons vanaf minuut één de ene na de andere vis vingen. Geen normale situatie natuurlijk, en ik kan me alleen maar voorstellen dat er in onze box op de eerste dag amper of niet is aangevoerd. Na ruim een uur vissen kwamen de vissen ook op onze stekken, en tijdens de laatste anderhalf uur van de training ging het helemaal los. We eindigden allemaal met ruim 30 kilo en het hoogste vangstgewicht was bijna 47 kilo.

Dit is een premium artikel.

Het hele artikel kun je lezen in Beet Magazine, voor slechts € 59,95 per jaar 9x thuis op de mat. Beet Magazine is als los exemplaar te koop voor € 7,95 in de betere hengelsportspeciaalzaak en de boekhandel.
Beet Magazine 9x thuis op de mat!

gerelateerde artikelen

Instagram