Carp Insula

BRICE BROUWERS – Afgelopen voorjaar ben ik op pad geweest met een van mijn beste maten, genaamd Stan. Samen hebben wij vijf nachten gevist op het prachtige domein van Carp Insula. Het domein bestaat uit een aantal kleine wateren in de buurt van Leuven. Tijdens deze sessie hebben we gevist op het water Scaly Pool.  De naam van het water zegt het al: een water dat bewoond wordt door beschubde spiegels. Denk hierbij aan rijenkarpers, volschubspiegels en tal van andere prachtige beschubde spiegelkarpers. Tijdens deze sessie hadden we zo nu en dan ook een hengel op Frenzy Pool gepositioneerd. Zo probeerden we een van de mooie vissen te vangen die op dat water zwemmen en misschien ook wel kans te hebben op het vangen van een grote meerval. Ben jij benieuwd naar de vangsten en tactieken? Lees dan zeker verder hoe wij het tijdens deze vijfdaagse sessie hebben aangepakt.

Afgelopen twee jaar ben ik al drie keer gaan vissen op het domein van Carp Insula. Ik heb twee keer gevist op Frenzy Pool en één keer op Mint Pool. Normaal gesproken houd ik er niet van om op zulke kleine vijvers te vissen, maar de rust en de prachtige natuur hier trekken mij telkens weer terug.

Samen met mijn vrienden heb ik tijdens deze sessies al twee keer een film opgenomen, waarna de eigenaar Jelle vroeg om een nieuw water op dit domein te bevissen. Hij wilde hier graag een film van hebben, natuuropnames en foto’s van de prachtige vissen die op Scaly Pool zwemmen. Dit was een goede reden om nog een keer terug te komen en te voldoen aan de eisen die Jelle had gesteld.

Aankomst

Eenmaal aangekomen op het domein werden de auto’s uitgeladen en werden alle spullen in de kar gelegd. Alle materialen van de vissers worden namelijk altijd door Jelle naar de desbetreffende stekken gebracht. Zo hoefden we niet al onze spullen te sjouwen en konden we alles georganiseerd opbouwen zodra we bij onze stek aankwamen.

Na een kort praatje met Jelle begon de sessie, waarbij we hoopten heel wat mooie vissen op de kant te krijgen. De sessie was in het voorjaar, wat ervoor zorgde dat het weer nog niet altijd even goed was. Er kwam namelijk een grote regenbui aan, wat ertoe leidde dat Stan en ik als eerste de tenten op gingen zetten. Na een kwartiertje stonden alle tenten en waren deze ook al ingericht, waarna al snel de eerste druppels begonnen te vallen.

Al snel werden die paar druppels een flinke stortbui van een half uur. Dit gaf ons de gelegenheid om in de tenten de hengels, onderlijnen, steunen en het voer klaar te maken.

Dit is een premium artikel.

Het hele artikel kun je lezen in Beet Magazine, voor slechts € 59,95 per jaar 9x thuis op de mat. Beet Magazine is als los exemplaar te koop voor € 7,95 in de betere hengelsportspeciaalzaak en de boekhandel.
Beet Magazine 9x thuis op de mat!

gerelateerde artikelen

Instagram