Savage Gear Heilbot Festival Dag 5

JORIS NIEUWENHOFF – Schone schijn bedriegt! Zo’n dag was het. De dag dat het mooi weer wordt en de wind gaat liggen en je overal heen kan en mag varen om de mooiste en grootste vissen te vangen. Amehoela! Dat weer kwam helemaal goed zoals je aan de foto’s wel kan zien, maar de vangsten waren drie keer R** (niet zo best 😊).

Om 6 uur gingen een groot aantal groepen al op pad om uit te zwermen over de regio op jacht naar fortuin en mooie vissen. En in de ochtend kregen we al snel wat berichten binnen van Mark en Arjan, de gidsboot, ……….. en daarna eigenlijk niets meer.

Het was pas ver in de middag dat de jarige Ronald zijn cadeau van de dag ving. Een heilbot van 117 cm en nog wat later was hij koolvis aan het vangen om als aasvis te dienen. Maar het werd een dubbele actie. De koolvis werd gehaakt en binnen 2 seconden gepakt door een heilbot van 90 cm. Deze combo visserij was hem niet nieuw en daarom heeft hij zelfgemaakte onderlijnen voor de koolvissen die hiertegen bestand zijn. En daarmee was hij de koning van de dag. En dat mag best op je verjaardag. Maar toch jammer dat er verder niet veel gevangen werd.

Richard, John en Mark hebben een toeristische route gemaakt vandaag en bijna de tank leeggevaren, maar zelfs zij kregen de botten niet aan de schubben vandaag.

Bij Arie en Arie was het niet veel anders. Nog even een uurtje op kabeljauw gevist met licht materiaal. Maar meer was het niet.

Rob en Joop wisten het wel te flikken. Rob ving nog een heilbotje vandaag en daarnaast hebben ze kleinere vissen op lichter materiaal gevangen en zich prima vermaakt.

Zelfs de lokale gids was redelijk radeloos met deze situatie. Hij heeft Rik, Willem, Cors en Dick een extra dag op sleeptouw genomen, maar ook hij wist het tij niet te keren. Maar het is wat het is en we moeten er het beste van maken. Morgen is het alweer de laatste dag en het ziet er redelijk uit qua wind, alleen gaat het de hele dag regenen. Maar wat gaat de sleutel tot succes zijn om nog in de top 3 terecht te komen en een prijs en de eeuwige roem op te kunnen eisen?

Als toetje werden we na deze mooie dag nog wel even getrakteerd op het Noorderlicht.

gerelateerde artikelen

Instagram