Raven Noorwegen festival – Dag 5

Gisteravond werden we nog even getrakteerd op het noorderlicht. De Aurora-borealis kwam met een sierlijke beweging over ons heen. We hebben een paar schitterende plaatjes kunnen maken en het blijft elke keer weer bijzonder om dit te zien..

Aan het begin van dag 5 5egende het, en dat heeft het helaas de hele dag gedaan. Voor 1 groep betekende dit een rustdag maar de rest ging er vol goede moed gewoon weer tegenaan. De wind bleef aardig bij ons weg en dus konden we, voorzien van goede kleding, toch lekker vissen. Het waren geen dikke druppen, maar het miezerde wel de hele dag door. En ja dat is ook in Noorwegen niet anders dan in Nederland.

Frank, Iwan en Philip zijn naar de achterzijde van het fjord geweest, de mannen hebben daar een aantal vissen kunnen vangen en Frank kreeg nog een aanbeet van een heilbot, maar helaas bleef deze niet plakken.

Jan en Harm zijn samen op de heilbot wezen vissen, een paar aasvissen mee en gaan! Helaas hebben ze er deze dag geen 1 kunnen vangen. Wel dacht Jan een aanbeet te hebben, schoot in de benen, Harm begon te lachen, onze lijnen zitten in elkaar. Niet doorvertellen klonk het vanuit Jan zijn mond. Bij deze, graag voor jezelf houden😉

Yoni is vandaag met Stein en Thomas meegegaan. In de ochtend werd de heilbot belaagd, maar het bleef bij 2 aanbeten en een volger. Daarna schakelen, een steil talud afwerpen leverde voor Thomas nog een kabeljauw op, waarna het tij er mooi in kwam, dat betekent; POPPEREN. En dat hebben we gedaan, in no-time stonden er meerdere hengels krom, de vis was helemaal los onder het oppervlak.

Vlak langs de kolkende massa was de truc, hoofd koel houden en alle 3 opletten. Het voordeel van oppervlaktevissen is dat je de lijnen niet snel in de knoopt krijgt, de boot draaide toch meerdere rondjes, het leek wel een stoelendans, maar wat maakt het uit, het leverde vis op! Toen het tij op zijn einde begon te komen, liet Stein een shad zakken, hij zegt er moet toch nog een meter koolvis uitkomen. En dat gebeurde, een hele massieve vis van 101cm lang een ware strijder uit de straumen!

Han, Bart, Henk-Jan en Wilfred zijn begonnen tegen het overkantje daar hebben ze een paar gullen gevangen, daarna hebben ze in de hoofdstroom gevist, maar hier zijn ze achteraf net te vroeg weg gegaan om de frenzy mee te maken. Ze zijn naar de kleine straumen gegaan en hebben daar een aantal prachtige vissen gevangen. Op een popper kwam er een 86 cm hele mooie koolvis boven voor Wilfred en Bart ving de eerste roodbaars van de trip. Deze mannen vergeten vooral niet te genieten, er komen schitterende foto’s en filmpjes van hun voorbij, de herinnering wordt zeker gemaakt! De zeearend is door deze mannen meerdere keren vastgelegd, zo ook vandaag deze kwam een aasvis vlakbij de boot ophalen. GENIETEN!

Morgen is het “alweer” de laatste dag, we gaan zien wat het gaat worden! Hopelijk komt er nog een hele mooie afsluiter even in onze wereld kijken vanuit de straumen…

gerelateerde artikelen

Instagram