Shimano heeft onlangs de nieuwe vaste hengels geïntroduceerd (X5, X7, Pro). Dit keer nemen we de X7 onder de loep. De X7 wordt gezien als de ultieme allrounder die werkelijk op alle (internationale) wateren en voor alle moderne technieken worden gebruikt – of het nu gericht op witvis is of op karper.

De AERO X7 is een van de meest veelzijdige vaste hengels die er bestaat.

De AERO X7 is een van de meest veelzijdige vaste hengels die er bestaat. De Aero X7 is ontworpen met behulp van dezelfde mal als de AERO Pro Competition hengel en deelt dan ook dezelfde hoogwaardige topsets. Daardoor profiteer je ook met de Aero X7 van een geavanceerde taperdesign en ervaar je de eigenschappen van een ultieme wedstrijdhengel gemaakt van hoogwaardig Japans high modulus carbon.

De AERO Competition X7 levert uitstekende prestaties voor verschillende toepassingen en situaties.

De AERO Competition X7 levert uitstekende prestaties voor verschillende toepassingen en situaties. Bij het ontwerp is er nagedacht over de toepassing van de X7 en daarbij was een vereiste dat deze geschikt moet worden voor gebruik op alle internationale wateren en voor alle moderne vismethoden, of het nu gaat om witvissen in natuurwater of op commercials. Eenmaal in de hand, voel je direct waar het om draait. Bij het gebruik van de AERO Pro Match topsets ervaar je de responsiviteit, finesse en precisie van een high-end wedstrijdhengel maar tegen een relatief betaalbare prijs. Combineer de hengel met de AERO Pro Power topset of de korte AERO Pro F1 kits en hij wordt getransformeerd in een uiterst krachtige hengel voor het karpervissen, zowel op volle lengte, in vier of vijf delen, of voor het vissen onder de eigen oever.

Combineer de hengel met de AERO Pro Power topset of de korte AERO Pro F1 kits en hij wordt getransformeerd in een uiterst krachtige hengel voor het karpervissen, zowel op volle lengte, in vier of vijf delen, of voor het vissen onder de eigen oever.

Belangrijke eigenschappen:

– Advanced Taper Design voor een superieure balans en gewichtsverdeling, om een stijvere en meer responsieve hengel te vormen op de volle lengte
– Alle opgegeven lengtes zijn ‘True Length’ en dus nauwkeurige lengtes om te voldoen aan
alle nationale en internationale FIPS-wedstrijdregels en restricties
– Aero Joint waarbij de combinatie van een Diamond Finish (mannelijke delen) en 1K Weave & Cross Carbon versteviging (vrouwelijke delen) zorgt voor meer duurzaam/gebruiksvriendelijkheid
– Shimano Ultra Sound Sanding afwerking zorgt ervoor dat de hengel onder alle omstandigheden snel, soepel en eenvoudig door de handen glijdt
– Elastic Rated Top Kits betekent dat de topsets een True Elastic Rating hebben die terug te vinden is op elk deel
– Premium AERO Pole Holdall inbegrepen bij de aankoop van een van de Competition vaste hengels
– Protective Tubes inbegrepen voor het veilig transporteren van de delen en topsets

De Aero X7 Competition is verkrijgbaar in zowel een 13 meter (kanaal) pack als een 16 meter (commercial/karper) pack.

De Aero X7 Competition is verkrijgbaar in zowel een 13 meter (kanaal) pack als een 16 meter (commercial/karper) pack. Het unieke aspect is dat beide packs dezelfde hengel bevatten (alleen in verschillende lengtes) en volledig uitwisselbaar zijn, zodat je op alle lengtes van 11 tot 16 meter kunt vissen. Beide packs zijn geschikt voor zowel kanaalvissers als commerciële vissers, maar het 16 meter pack bevat de meest ideale combinatie van topsets, true length extensions en extra delen voor de serieuze karpervisser en vijvervisser. Het 13 meter pack bevat extra delen 3 en 4 om lange vierdelige topsets te kunnen maken, wat essentieel is voor het vissen op diepere wateren zoals kanalen. Daarnaast bevat het pack ook extension delen om de hengel precies op 11,5 of 13 meter te kunnen gebruiken.

Daarnaast bevat het pack ook extension delen om de hengel precies op 11,5 of 13 meter te kunnen gebruiken.

Als tip: het 14 meter deel, dat eenvoudig apart kan worden bijbesteld, is een extra tool voor de serieuze wedstrijdvisser die ook achter zijn stek wil kunnen peilen.

Voor meer informatie en de inhoud van de packs, kun je de online Shimano Aero witviscatalogus raadplegen via deze link: https://shima.no/1Km.

Als tip: het 14 meter deel, dat eenvoudig apart kan worden bijbesteld, is een extra tool voor de serieuze wedstrijdvisser die ook achter zijn stek wil kunnen peilen.