JORIS NIEUWENHOFF – De een na laatste dag alweer. En wat voor een. De zon, die wederom niet onder is geweest, staat al vrolijk zijn best te doen als mijn wekker om 06.30 uur afgaat. Het wordt een schitterende zonnige dag en de wind is nagenoeg weg. Dat is dan weer minder voor de drift maar je kan niet alles hebben en voor de vangsten was het niet heel erg. Er zit momenteel zo veel vis.

Joop en Rob zijn vandaag naar rechts geweest en hebben hier weer meerdere vissen van 90 en meer centimeter gevangen. Heel veel koolvis maar ook kabeljauw leverde hen volgens Rob, en ik citeer “een prachtige topdag” op.

Ikzelf ben vandaag met Wouter en Ferry op pad geweest. Zij wilden per se een heilbot vangen en daar hebben we vandaag al onze energie ingestopt. We zijn op een mooi plateau aan de rechterzijde begonnen en na 15 minuten werd de koolvis die we als eerste even hadden gevangen al gegrepen.

De overuren die de slip maakte verraadde dat het geen kleintje was. De rest snel ophalen en met de boot er achteraan. Hij nam echt een flinke run want het was er met 25 meter niet echt diep. Ferry voelde zich de hemel te rijk. Helaas werden we allemaal na 10 minuten voor de gek gehouden toen de vis de haak loste.

Een hoop sensatie maar geen resultaat helaas. Maar niet getreurd wat ze zijn kennelijk los want we hadden al binnen 15 minuten de eerste aanbeet en dan zal de rest snel volgen. Toch?

Kennelijk hadden alle heilbotten standje “Mij niet bellen” aangezet, want er gebeurde nog maar erg weinig. Een paar zeewolven, koolvissen en kabeljauwen die zich aan het aas vergrepen maar meer is het de hele dag niet geworden. Heel spijtig maar ondanks dat hebben we een heerlijke dag gehad.

Met het mooie weer waren de walvissen vandaag goed te herkennen. Ze waren weer alom aanwezig. Met slaande vinnen en staarten en al jagend op aas. Wat een magnifiek schouwspel. Wat je normaal alleen in documentaires ziet wordt hier gewoon werkelijkheid.

De 3 Hooijbergen hadden vandaag ook weer een fijne dag. Met name in de ochtend was de kabeljauw van 119 cm weer een kers op de taart. En daarna was het regelmatig raak en werden er weer mooie aantallen gevangen.

Joost, Johan en Erik spanden vandaag echter de kroon. Eerst was het Joost die met een heilbot van 131 cm zijn geluk niet op kon. Maar niet veel later was het Johan die aan de wieg stond van de vangst van een heilbot van 162 cm.

Dat is toch echt wel een hele mooie en indrukwekkende vis. Johan is zelf geen ervaren visser en is mee voor de gezelligheid met zijn maat Joost en samen met hem en Erik voor het gaf en bootwerk hebben ze deze klus perfect geklaard. Chapeau heren!

Theo en John hebben ook vandaag weer de 100 meter dieptelijn opgezocht en zoveel kabeljauw en koolvis gevangen als ze wilden. Daarna kregen ze een live optreden van bult en de rug walvissen. Ook hebben ze nog een wedstrijdje zeewolven gedaan wat John nipt won met 4 tegen 3.

Kortom een dag in een visreis om niet meer te vergeten

 

|>LEES ALLE UPDATES