Het onderscheidende aspect van het feedervissen is dat je op grote afstand een compacte voerplek kunt creëren waar je ook het haakaas aanbiedt. Er bestaat geen effectievere vismanier, maar hoe voer je een stek aan bij het feedervissen?

Wanneer je met top feedervissers op pad gaat, dan kun je echt zien waarom zijn bijna altijd beter vangen dan een ander. Een van de belangrijkste aspecten is een loepzuivere werptechniek. Vandaag zijn we op pad met Arnout van de Stadt en hij zal meer vertellen over het aanvoeren van een stek.

Lijnclip en richtpunt

De eerste stappen is het gebruik maken van een richtpunt aan de overzijde van een water en het vastzetten van de lijn in de lijnclip van de molenspoel. Vergeet ook niet om met behulp van distance sticks de visafstand vast te stellen. Moet je onverhoopt je montage opnieuw opbouwen, dan weet je exact hoe ver je moet vissen. Maar zelfs al werp je elke keer op dezelfde plek, dan is dat nog geen garantie dat je een compacte voerplek maakt!

Hoe voer je een stek aan bij het feedervissen?

Als je denkt dat een compacte voerstek altijd het resultaat is van ‘clippen en een richtpunt’, dan heb je het mis…

Wachten met binnen halen

We zijn al vaker met Arnout op pad geweest en altijd valt het volgende op. Hij werpt de korf op de stek, maar trekt deze vrijwel nooit direct leeg. In plaats daarvan legt hij de hengel op de steunen. Soms wacht hij wel één minuut voordat hij de korf binnen haalt. Door die rustperiode geef je het voer de kans om uiteen te breken; het resultaat is een compactere voerplek, dan wanneer je gelijk het uit de korf gaat trekken. Het is de optelsom van dit soort kleine, ‘onopvallende’ zaken die vaak de doorslag geven…

Wire Bait Up Feeders

Het aanvoeren van een stek doe je normaal gesproken ook met de feederhengel waarmee je vist. Eventueel kun je een wat grotere korf er aan hangen, een speciale ‘voer voerkorf. Met dit in gedachte heeft Preston de Wire Bait Up Feeders ontworpen. Verkrijgbaar in 2 formaten, te weten 28 gram – 6 x 4,5 cm en 45 gram – 7 x 5 cm.

Hoe voer je een stek aan bij het feedervissen

De speciaal ontworpen Preston Wire Bait Up Feeder.

Voeren met een karperhengel

Arnout voert vandaag op een grote, visrijke plas en dan kun je wel een flinke voerplek aanleggen. De feederhengel welke Arnout vandaag gebuikt is te licht om de grootste Wire Bait Up Feeder te werpen. In plaats daarvan gebruikt hij een 10 voets Avid kaperhengel. Deze clipt hij met behulp van distance sticks op dezelfde werpafstand als de visafstand.

Hoe voer je een stek aan bij het feedervissen?

De tactiek bleek vandaag zijn vruchten af te werpen!

Ook interessant om te lezen:

Hoe bevestig je een method feeder?

Welke gevlochten lijn bij het feedervissen?