BAS BAKS – Wintervissen in de machtige Alpen, wie wil dat nou niet? Bas heeft er inmiddels een jaarlijks terugkerend festijn van gemaakt. Op zoek naar bakken van karpers, die zich in grote getalen verschuilen in de diep blauwe wateren aan de voeten van de Alpen. Niet weggelegd voor iedereen, maar dat maakt het dan ook interessant. Bas en William nemen jullie mee op avontuur richting de kou en de prachtige uitzichten van de Alpen.

Het is eind oktober 2022 als ik het idee op gooi bij William, eigenaar van Team Outdoors. Samen zijn we sinds halverwege 2022 bezig met het delen van ideeën op het gebied van creatief content maken in de karper scène. Hieruit is een plan gekomen om een platform te maken dat voor iedereen toegankelijk is. Hier moet straks allemaal karper gerelateerde content op komen te staan. Nadat dit idee geboren is, gooi ik dit, wellicht rare plan bij William op tafel. Karpervissen in februari in de Alpen, mensen die er met regelmaat komen voor wintersport weten dat je in ieder geval rekening moet houden met sneeuw. Wellicht niet meteen het meest aantrekkelijke plan, maar soit…

Dus, dit plan was leuk bedacht in mijn hoofd, alleen alle trips die ik maak staan of vallen bij de voorbereiding. Je zult altijd tegen dingen aanlopen in een trip en dat maakt het des te belangrijker om alles goed te regelen zodat je niet tegen vervelende situaties aanloopt. Daar is het weer zeker een belangrijke factor in. Samen bekijken we onze agenda en door een eerdere sessie van mij in de alpen (december 2021) weet ik dat je echt goed moet checken wat het weer doet. Ik had toen niks gecheckt en had geluk dat er nog een klein gedeelte van een water ijsvrij was. Dat ik in die sessie ook nog daadwerkelijk beet kreeg en vis ving had ik absoluut niet verwacht!

Samen een weekje content maken, en ondertussen volop genieten!

Het avontuur begint

Samen besluiten we het weer in januari en februari goed in de gaten te houden en last minute naar de alpen te rijden als het weer goed precies goed is. Nu hoor ik je denken wanneer is het weer dan goed, nou het liefst erg koud en een strak blauwe lucht met een zonnetje. Het gebied is erg groot, maar toch is de keuze voor een water best makkelijk. Het water in kwestie is bij de meeste vissers aardig bekend vanwege de goede kans op een grote vis.

In de zomermaanden kun je er met moeite een stekje vinden omdat het vol zit met vissers uit heel Europa. De hamvraag is dan, wie is er zo gek om in de winter te gaan? Uiteraard heb ik in mijn achterhoofd ook nog wel wat uitwijkmogelijkheden, uit eerdere tripjes. Will is wat sceptisch, zeker omdat we maar 4 nachten de tijd hebben, maar uiteindelijk gaat hij overstag. Klaar voor actie!

Wie is er zo gek om hartje winter af te reizen naar de Alpen?

 

Je zult ons wel voor gek verklaren, 4 nachten vissen en daarvoor 12 uur diep de Alpen in rijden. Exact de reden waarom ik dit wilde doen, iedereen verklaart je voor gek! Dat betekent dat bijna niemand dit doet en daarom heb ik het idee dat er wat te halen valt. Bepakt en beladen rijden we met twee busjes richting de alpen. Voor deze trip hebben we onze cameraman Kevin mee, Kevin zorgt ervoor dat dit hele verhaal ook op camera vast gelegd wordt, altijd een fijne gedachte dat je je daar niet druk over hoeft te maken.

Op een of andere manier duurt de heenreis altijd langer dan je vooraf bedacht hebt. Je kent het vast wel, je wilt goed voorbereid en opgeladen beginnen aan de trip. Met als gevolg dat je net na het werk vertrekt, om zoveel mogelijk tijd door te brengen in het Franse land. Eindstand is dat je onderweg mega vermoeid raakt, je toch even moet stoppen om een paar uur in of naast de bus te gaan slapen. Afijn, na een relatief rustige trip komen we rond 04:30 aan op het water. Nachtvissen is uitgesloten dus de oogjes kunnen nog even toe alvorens we beginnen met uitpakken.

 

 

|> Verder Lezen? “Ijskoude Alpenkarpers” en nog veel meer interessante artikelen kun je lezen in Beet 2  NU te koop voor € 6,95 in de betere hengelsportspeciaalzaak en de boekhandel.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste hengelsportnieuws?

Met een abonnement van Beet ontvang je 9X per jaar je favoriete hengelsportmagazine. Zo blijf je thuis en onderweg op de hoogte van de laatste nieuwtjes, lees je blogs van bekende hengelsporters en artikelen van onze redactie.