Er is geen vissoort waar in Nederland meer viswedstrijden mee gewonnen worden dan de brasem. Ook is het een vaststaand gegeven dat die brasems heel vaak het best te vangen zijn wanneer aan hen een stil op de bodem liggend haakaas wordt voorgeschoteld.

Veel merken hebben goede frontbars voor hun viskisten…

 

Als hengelsteun

Al zo lang ik vis zie ik vissers die de hengel tijdens het vissen in hun hengelsteun plaatsen. Die steunen zitten vaak vast aan de viskist of het visstation en op die manier is het aas op zich prima stil aan te bieden. Maar er is nog een betere optie: de frontbar. Wat mij betreft biedt de moderne frontbar nog betere mogelijkheden.

De frontbar wordt bevestigd aan de voorpoten van het visstation waardoor er niet alleen een betere ‘steun’ is voor het hengeldeel, maar ook gebeurt alles nu recht voor je – vanuit jouw exacte positie. Via een vast merkteken aan de overzijde van het viswater kun je haarzuiver je precieze visplek bepalen en er 100% zeker van zijn dat je daar ook precies voert en vist.

 

Veel uitvoeringen!

 

Verschillende soorten

Er zijn verschillende uitvoeringen van frontbars en ze hebben allemaal hun eigen specifieke doel. Een gladde zijde werkt het best wanneer je vist op stromende wateren waarbij je het aas aan de haak vertraagd over de stek wilt begeleiden. Een ribbelsteun werkt juist weer goed wanneer je het aas exact op een bepaalde plek wilt aanbieden. Geen overbodige luxe in ons landje met vrijwel altijd relatief veel wind.

 

Glad of geribbeld?

 

Het achtereind van de hengel bevindt zich tijdens het vissen altijd op dezelfde plek. Vrijwel alle moderne viskoffers zijn uitgevoerd met een ‘flap’ aan de voorzijde van het zitvlak waaronder dat achtereind van de hengel wordt geplaatst. Zo vis je comfortabel en absoluut maximaal doeltreffend bij een brasemvisserij!

 

  Je hóeft hem niet te gebruiken, maar als je hem nodig hebt, is hij beschikbaar!