Een mooie vismaand met mindere vangsten

Noordzeekanaal

Yvonne en ik hebben aardig wat verschillende stekken  aan het kanaal geprobeerd om een vismaaltijd te verschalken. Zowel aan de noord als aan de zuidzijde. Maar nergens was het echt goed.  De meeste vis vingen we nog voor donker en dat gaf hoop voor de nacht. Aardig wat bot en kleine wijting etc. Maar ook gelukkig wat maatse tongen tussendoor.

Maar in de nacht werd het juist bijna helemaal stil op de toppen. De koelte van de avond was wel heerlijk dus genoten. De muggen genoten ook en hadden een mooie bloedmaaltijd aan ons in korte broek . Dus de “Deet” lag daarna weer standaard in de viskoffer.

Hoog zomer is het nooit echt top geweest in het Noordzeekanaal. Bepaalde plekken uitgezonderd waar minder hengeldruk is maar daar voelen wij ons gewoon niet zo veilig in de avond.  En dat is ons ook veel waard. In september en oktober zullen de vangsten zeker wel weer gaan aantrekken. De vis zal toch weer een keer trek krijgen in eten hè. En dan liggen net mijn beaasde haakjes daar!

Op jacht naar zeebaars vanaf het strand

Yvonne is nu met pensioen dus zij mag letterlijk de strandkar trekken 😆. We hebben het een aantal keren geprobeerd bij de strekdammen in de noordkop. Soms ook op wat oudere stekken die rustiger zijn qua badgasten dan de bekende en makkelijkere afgangen.

Helaas bleek het daar veel ondieper geworden door de zandopspuitingen. Maar toch goed geprobeerd hoor. Info is info . Of je nu niets, middelmatig of zeer goed vangt. De sessies waren niet lang want als de toppen niet bewegen na een aantal uren wordt er een aanval op je psychische visgesteldheid gedaan.  Steeds maar weer ophalen en aas verversen en weer opnieuw ingooien in de hoop op een verdwaalde maatse vis. Tegen de avond waren de kleuren magnifiek maar de visvangst lukte even niet. Maar genoeg op de camera gevangen qua beeld en sfeer.

Het afwezig zijn van een stevige (voorspelde) branding die de krabben aan het wankelen en ingraven brengt was zeer lastig.  Bij het opkomend water ook nog eens zeer veel wier wat het lastig maakte om leuk te vissen.  Toen het water eenmaal hoger dan de zandbank was waar de vislijn over heen liep was het leed geleden. Maar helaas waren toen mijn zagers een dure culinaire maaltijd voor mijn zwaarbewapende geschaarde vrienden. Het waren soms wel iets TE veel vrienden haha.

Ook deze visserij zal in september en oktober weer sterk gaan aantrekken . Zeker omdat de zeebaars dan gaat “scholen” om richting het zuiden te gaan trekken. Als ik dan de takken van de bomen zie bewegen en als Yvonne mij de getijden ziet checken weet ze al wat er snel te gebeuren staat.
Het blijkt in de praktijk trouwens vaak makkelijker om visgids te zijn dan een vanggids. Gelukkig hebben we de foto’s nog😁.

Ga toch vissen!

VIDEO